Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Сентябрь » 6 » 17:56

Як переоформити машину в Україні : цілий процес і дії

06 Сентября 2021 1428 0.0 0
Як переоформити машину в Україні : цілий процес і дії

Процес переоформлення машини з одного власника на іншого в наш час став максимально простим. І все ж до цього заходу потрібно підготуватися. Ми розповімо, що потрібно зробити, щоб впоратися за один робочий день

В цей час переоформлення автомобіля з одного власника на іншого проводиться одночасно з його перереєстрацією в територіальному сервісному центрі МВС. Тобто і юридичне оформлення угоди купівлі-продажу, і реєстрація машини на нового власника відбувається в одному і тому ж місці. Це дуже зручно при продажу та купівлі вживаного транспорту, але потрібно дотримати кілька умов. Отже, як переоформляти машину?

Які документи потрібні для переоформлення машини

Перш за все, потрібно прийти в зручний вам  Територіальний сервісний центр (ТСЦ) МВС. З собою потрібно принести документи для перереєстрації ТЗ: Паспорти та копії ідентифікаційних кодів чинного власника і громадянина, на якого буде оформлятися машина і звісно техпаспорт автомобіля. Заява про переоформлення транспортного засобу заповнюється на місці в ТСЦ. Квитанції про оплату за послуги ТСЦ, бланки та номера (оплата у відділенні банку при ТСЦ) теж потрібно буде предоставити.

Якщо власник продає вже не першу легкову машину в цьому календарному році, він також повинен пред’явити оцінювальну (середньоринкову) вартість автомобіля і документ про сплату відповідного податку.

Етапи переоформлення авто

У сервісному центрі МВС нового типу справді багато зроблено для того, щоб процес переоформлення машини зайняв не багато часу. Відзначимо, що в залежності від місцевих особливостей, якісь неприємні ускладнення можуть бути. Але знайте також і те, що ви можете звернутися в будь-який ТСЦ України. Прийшовши в ТСЦ, за допомогою консультанта біля входу переконайтеся, що у вас все необхідне для операції. Він же розповість вам, як змінити власника автомобіля і перереєструвати машину Запишіться через термінал в електронну чергу.

Вийдіть на майданчик, де працює фахівець експертної групи МВС і пред’явіть йому автомобіль для огляду і звірки номерів (не переплутайте з експертизою, яка коштує значно дорожче). Згідно з чергою, зверніться до адміністратора ТСЦ і передайте йому всі ваші папери разом з відміткою експерта. По виданому адміністратором списку зробіть всі необхідні платежі у відділенні банку при РСЦ. Повертайтеся до адміністратора, який якраз оформить вашу угоду, реєстрацію і віддасть вам документи (можливо, тут доведеться почекати).

Тут же вам віддадуть новий техпаспорт на машину, зареєстрований на нового власника. Справу зроблено.

Скільки коштує переоформлення авто

Витрати при переоформленні авто зараз відносно невеликі. Майте на увазі, що в деяких випадках платежі приймає не касир відділення банку в ТСЦ, а термінал, який не навчений давати здачу тобто майте при собі дрібні купюри.

Потрібно буде сплатити такі рахунки:

Вартість послуги сервісного центру МВС 153 грн (вітчизняний автомобіль) або 190 грн (іномарка).

Бланк свідоцтва 312 грн.

Номери (Номерні знаки) близько 178 грн.

Тобто сумарно вартість переоформлення легковика виходить близько 650 – 690 грн. Якщо всі перечислені документи були приготовлені правильно і працівники сервісного центру не відривалися, процес переоформлення машини займає кілька годин.

У зв’язку з пандемією часто виникає питання, чи можна переоформити машину онлайн. На жаль, після закінчення карантину ніякої реєстрації й перереєстрації транспорту онлайн не передбачено. Хоча під час локдауна 2020 року в насправді можна було частину процедури (подачу документів) зробити віддалено і то це стосувалося лише нових автомобілів, яким не потрібний огляд експертом. Однак, тепер можливість через інтернет записатися на приймання в ТСЦ на певний день і годину, щоб не чекати в черзі.

Як переоформити машину на себе без господаря

Необтяжливе в багатьох сенсах переоформлення транспортного засобу в Сервісному центрі МВС відсунули на задній план. Це популярна колись форма «володіння» автомобілем за дорученням. Однак, горезвісна «генералка» може стати в пригоді, щоб переоформити машину на себе без господаря.

Довіреність доведеться заздалегідь оформити у нотаріуса, який повинен буде вказати, які саме дії власник машини довіряє вам. В принципі, список документів (крім довіреності) і порядок дій ті ж, тільки звертатися доведеться виключно в сервісний центр за місцем вашої прописки (реєстрації).

Генеральна довіреність після переоформлення залишиться в сервісному центрі.


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: