Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Август » 30 » 09:39

5 чинників які відвертають увагу за кермом та призводять до аварій

30 Августа 2021 975 0.0 0
5 чинників які відвертають увагу за кермом та призводять до аварій

«Розмовляють два друга: Ти уявляєш, їду сьогодні на роботу. Дивлюся, в сусідньому ряду дама за кермом. Так вона розмовляла по мобільнику й одночасно підводила очі, дивлячись в дзеркало заднього виду. Я трохи бритву в каву не впустив”. Що таке секунда у звичайному житті? Раз і все. А на дорозі за 1 секунду автомобіль на швидкості 60 км год подолає шлях близько 17 метрів. Дві секунди вже 34 метри. І так далі. Тільки задумайтеся, що буде, якщо не стежити за дорогою три або п’ять секунд!

Топ 5 перешкод на дорозі:

Настрій. В агресивному стані зробити неточний маневр, чи не зреагувати вчасно набагато легше, ніж в зосередженому нейтральному. До речі, надто гарний настрій теж негативно впливає на увагу. Це не привід сидіти за кермом стовпом, а перебувати в ейфорії на водійському кріслі можна собі дозволити, коли машина не заведена.

Розмови. Пасажири, особливо діти, відволікають водія від виконання прямих обов’язків. Першочергове завдання водія: зберегти здоров’я своє і тих, хто довірив свої життя. Підтримка світської бесіди може і почекати. Особливо варто уникати неприємних розмов, сварок.

Телефон. Навіть використовуючи пристрої, які звільняють руки під час ведення розмови мобільним телефоном, можна потрапити в ДТП з вини телефону. Бувалі радять залишити все телефонні розмови до парковання. А ще стільниковий телефон це смс і пошта. Під час керування автомобілем деякі водії читають і пишуть смс, що означає збільшення аварійності в рази.

Куріння. Куріння вбиває. Але ще швидше воно вбиває, коли попіл, що палає падає на водія, на його ноги та живіт. Тут і кермо повертається не туди, і педалі хаотично натискаються, і уваги на дорозі немає взагалі. Зробити перекур можна зупинившись, походити навколо машини, розім’ятися. Шкідлива звичка може принести бід багато більше, ніж здається на перший погляд.

Сторонні предмети. Дотягнутися до бардачка і взяти серветку, з козирка дістати диск або цукерку. Одна рука прибрана з керма, погляд в кращому випадку стрибає від дороги до предмета і назад. В автошколі вчать не дивитися на важіль перемикання передач, щоб виключити втрату уваги навіть на частку секунди. У випадку з підійманням предмета вже йде відволікання на мілісекунди.

Музика в машині, макіяж, приймання їжі, рекламні щити на дорозі, чужі ДТП, велосипедисти, панянки, що радують око легким одягом і довгими ногами все це дуже відвертає увагу. Собака, що вибігла під колеса, м’ячик, викотився на дорогу, а, можливо, і дитина, той, хто біжить за ним. Такі ситуації часто-густо. Об’їжджати пішохода дуже погана ідея. Гальмуємо, йдемо від удару так. Люди в стресових ситуаціях непередбачувані.

Зменште ймовірність аварії, виключивши шкідливі  фактори, що відвертають увагу або зведіть їх до мінімуму.


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: