Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Июль » 20 » 08:34

Що робити, якщо машина «заглохла» у воді?

20 Июля 2021 1150 0.0 0
Що робити, якщо машина «заглохла» у воді?

В сезон дощів водіям краще бути особливо уважними і об’їжджати глибокі калюжі. Якщо двигун раптово «заглохне» – це не дуже хороший знак. Така відмова може статися з абсолютно різних причин, які вимагають окремої уваги. Однак більшість з них можуть привести до дорогого ремонту двигуна. Розберемося, як діяти в таких ситуаціях.

Раптова зупинка двигуна в калюжі може бути викликана величезною кількістю причин. Якщо вам залило підкапотний простір, то вода може проникнути практично в усі системи. Найпоширеніші і не дуже небезпечні причини – це намокання повітряних фільтрів і свічок запалювання. Однак потрапляння великої кількості рідини під капот – це завжди високий ризик гідроудару. І тоді наслідки можуть бути куди більш серйозними.

Що таке гідроудар двигуна?

Гідроудар двигуна це процес, що відбувається в поршневій групі, коли обсяг потрапляння в циліндр рідини більше обсягу камери згоряння в момент досягнення поршнем верхньої мертвої точки. Якщо простіше, то в мотор потрапляє вода і моментально виводить його з ладу.

Непередбачений і різкий удар поршня об воду в циліндрі може зруйнувати шатуни, розподільні вали і навіть колінчастий вал. В результаті спричинений збиток може бути настільки серйозним, що не допоможе навіть дуже дорогий капітальний ремонт. Одним з ознак починається гідроудару якраз і є зупинка двигуна, що супроводжується нехарактерним стуком.

Як діяти в такій ситуації?

Прийміть всіх необхідних заходів, щоб витягнути автомобіль на сухе місце, не заводячи двигун. Наприклад, за допомогою буксира або навіть виштовхнувши його своїми силами. Вкрай бажано зробити це якомога швидше, поки вода не поширилася туди, де їй бути не потрібно.

Витягнувши машину на сухий майданчик, дайте їй відстоятися не менше 20 хвилин. Тільки після цього можна приступати до огляду, щоб з’ясувати наскільки сильно постраждав двигун і чому машина не заводиться.


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: