Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Июль » 21 » 09:28

Ознаки зносу гальмівних колодок

21 Июля 2021 1008 0.0 0
Ознаки зносу гальмівних колодок

В процесі їзди відзначається кілька ознак, за якими можна дізнатися чи пора міняти колодки передніх або задніх гальм, а то і всі разом. Симптоми для заміни колодок, наступні: металевий скрегіт при натисканні на педаль говорить про повну знос накладок.

Збільшений хід педалі гальма і в натиснутому стані. При гальмуванні з’являється відчуття, що передню або задню частину автомобіля тягне в сторону, а на слизькій дорозі авто легко можна піти в занос. Не справно діє ручне гальмо. Для зупинки необхідно докладати більше зусиль на педаль.

Якщо при гальмуванні з боку коліс чується металевий скрегіт і писк, то заміну необхідно зробити в терміновому порядку, оскільки фрикційних накладок вже не залишилося і сталевий корпус треться в робочу поверхню диска.

Повний знос накладок гальмівних колодок

Ніколи не доводьте колодки до стану повного зносу, інакше разом з колодками доведеться замінити диски, що істотно дорожче. Виявивши один або кілька симптомів, що вказують на проблеми з колісними механізмами гальм, перевірте стан накладок. Рекомендації щодо виконання діагностики наступні: якщо на автомобілі встановлені легкосплавні колісні диски, то для обстеження передніх супортів нічого розбирати не доведеться.

При необхідності підійміть машину домкратом, щоб виставити отвір диска навпаки механізму гальм. колеса зі сталевими дисками потрібно знімати. Огляньте передні гальмівні колодки і оцініть товщину накладок. Якщо вона становить менше 3 мм, деталі слід замінити негайно. З товщиною 3-5 мм можна проїхати ще 1-2 тис. км, не більше. На відміну від передніх колодок, задні треба міняти при товщині 1,5-2 мм.

Коли в результаті діагностики виявлено знос елементів, близький до максимального, але заміна відкладається з різних причин, їздити потрібно акуратно і без поспіху. Трапляється, що зношена накладка при різкому натисканні на педаль відривається цілком.

Ще одна причина заміни пов’язана з великою кількістю низькоякісних підробок на ринку автомобільних запчастин. Нові колодки куплені в ненадійному магазині, через 1-2 тис. км починають  скрипіти або пищати, хоча до повного стирання робочої частини ще далеко.


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: