Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Январь » 27 » 11:06

Топ-10 універсалів для покупки у 2021 році.Фото

27 Января 2021 820 0.0 0
Топ-10 універсалів для покупки у 2021 році.Фото

Автомобілі в кузові “універсал” колись являли собою обов’язковий атрибут сімей, яким потрібна було додаткова місткість для перевезення багажу як в салоні, так і над дахом. Сьогодні дану клієнтуру дещо перетягнули у свій бік різноманітні кросовери, які відволікають увагу покупців не тільки від універсалів, а взагалі від усіх автомобільних класів. Однак, асортимент моделей в кузові “сарай”, як кажуть, ще поки залишається досить широким. Ви можете знайти підходящий варіант, керуючись найрізноманітнішими пріоритетами: чи це будуть показники вантажомісткості, буксирування, чи ефектної зовнішності, динамічних характеристик, чи поєднання усього водночас…

Насущні критерії достойного універсалу – це великий, практичний багажник із широкими дверцятами, які піднімається достатньо високо, щоб людина європейських антропометричних даних не билася об них головою. Бажаним елементом є також рівна площадка завантаження, без сходинки при складених задніх сидіннях і з не надто великими випуклостями колісних арок.

Моделі, які пропонують продумані вантажні відсіки з різними нішами для зберігання речей, гачками, сітками, органайзерами, конфігурабельними додатковими ємностями – отримали наше визнання в першу чергу. Якісно оздоблений багажник з металевою планкою на порозі та люком в дивні для перевезення довгих тонких речей свідчить про турботу розробників експлуатаційним благополуччям майбутніх власників.

Моделі у кузові універсал не можуть надати у ваше розпорядження той вагон простору і сидячих місць, що є у мінівенів (MPV) чи мікроавтобусів. Вони не дозволять вам так впевнено їздити пересічною місцевістю чи бездоріжжям, як справжні позашляховики. 

Проте, з точки зору задоволення від їзди, драйверських якостей, універсали знаходяться попереду моделей вищезгаданих сегментів, будучи легковими авто. Тому вони і є такими привабливими. Британські журналісти із AutoExpress.co.uk зібрали 10 найкращих, на їх погляд, моделей різних розмірних класів. Деталі нижче наводить MMR.net.ua.

Skoda Octavia Combi (A8)

Дизайнери Октавії А8 дали волю плавним елегантним лініям, на відміну від попередньої генерації А7, де акцент ставився на прямоту і кутастість. Салон з панівною концепцією мінімалізму вражає якістю матеріалів і очікувано продуманий в плані ергономіки.

Octavia завжди була однією з найпросторіших моделей у С-класі, останнє покоління в кузові Combi має 640-літровий багажник, а зі складеним заднім рядом можна досягнути 1700 літрів корисного об’єму.

BMW 3 series Touring (G21)

Хоча деякі суперники перевершують 3 серію Touring за об’ємом багажника (зі складеними задніми сидіннями – 1500 л), жоден з них не може забезпечити той рівень задоволення від їзди, який дарує BMW зі своєю задньопривідною компоновкою. Навіть версії зі всіма ведучими колесами – xDrive – не втрачають того азарту від керування, який так захоплює.

До салону «трійки» не підкопаєшся: матеріали якісні, зборка добротна, посадка вивірена, керування мультимедіа-системою – інтуїтивне. Якість зображення на усіх рідкокристалічних екранах бездоганна. Та і простору вистачає, у всякому разі в цьому кузові.

Mercedes-Benz E-class Estate (S213)

Здоровенний «сарай» Е-клас має 640 літрів в багажнику з піднятими спинками заднього ряду і 1820 л – зі складеними. Усі машини стандартно оснащуються пневматичною задньою підвіскою, яка автоматично вирівнює положення кузова відповідно до завантаженості автомобіля, а також електричним закриттям/відкриттям дверей багажника.

Шикарний інтер’єр забезпечить простір для п’яти людей, в базовій комплектації вже буде 7 подушок безпеки, система моніторингу сліпих зон і багато-багато іншого.

BMW 5 series Touring (G31)

Ще один великий універсал – «п’ятірка» в кузові G31. Вона має дещо скромніший багажник: з піднятими і складеними задніми сидіннями – 570 та 1700 літрів корисного об’єму відповідно. Крім того, для цієї моделі доступна опція окремого відкриття скла в дверях багажника, ну і самовирівнювальна задня підвіска також. Пасажири можуть бурчати з приводу занадто високого трансмісійного тунелю або жорсткої підвіски в деяких версіях, але для водія 5 серія завжди буде засобом радості на дорозі, особливо з рядним шестициліндровим двигуном під капотом.

Toyota Corolla TS

Японці вирішили зробити Короллу в останньому поколінні драйвовою, як ніколи раніше, незалежно від типу кузова. Керованість тойотівського компакту дуже бадьора. Проте і зубодробильною Corolla не стала – підвіска гарно протистоїть вибоїнам і нерівностям, плавно несучи автомобіль над собою. От тільки варіатор з’їдає частину тяги мотора і шумить при інтенсивному прискоренні. Пакет Toyota Sense Safety включає в себе перелік систем активної безпеки і допоміг Короллі досягти п’ятизіркового рейтингу в Euro NCAP.

Skoda Superb Combi

Дарма приховувати, Суперб Комбі – це відмінний вибір, і всі це знають. Широка лінійка двигунів стартує з 1.5-літрового TSI на «механіці», хоча AutoExpress радить дизель 2.0 на 150 к.с. або навіть взагалі 1.4 гібрид iV потужністю 215 к.с. Грандіозна практичність, якою володіє Superb, виражається зокрема у 660-літровому багажнику, об’єм якого зростає до космічних 1950 л за умови складених задніх сидінь. Це більше, ніж в автомобілів класом вище! Пасажири в салоні отримають насолоду від іншого рекорду чеського флагмана: простір заднього ряду перевершує такий у будь-якої іншої легкової моделі всього концерну VAG! Ну, за винятком хіба що Audi A8 (Bentley FS і Porsche Panamera?).

Audi A6 Avant (C8)

Довгий і широкий, універсал Audi створений, щоб пожирати великі відстані на автострадах в тихій і вишуканій манері. Він не є настільки азартний в керуванні, як задньопривідні BMW та Mercedes-Benz, традиційно, Ауді більш незворушна до провокацій, хоча вивіреність зусиль на поворот і тут руля не залишає приводу для критики. Навіть 2,0-літрова версія 40 TDI цілком приголомшує динамікою, тоді як 3,0-літровий V6 50 TDI – це вибір для перетину континентів.

Volvo V90

Volvo має давню історію випуску просторих сімейних універсалів. Такі культові моделі, як 240 чи 850, це в перчу чергу функціональна річ, а не атрибут стилю. Сім’ї по всьому світу довіряють цим машинам протягом років саме завдяки надійності і безпеці на дорозі шведських моделей. V90 побудований на тій же платформі, що і популярний «джип» XC90. Беручи до уваги загальні розміри універсалу, об’єм багажника не такий вже великий – 560 літрів (зі складеними спинками – 1526), при цьому простір головним чином зміщений у салон.

Ford Focus Wagon

Швидкий та верткий, Фокус поєднує в собі неперевершену планку задоволення від керування з практичністю і місткістю універсалу. Гідну альтернативу за налаштуваннями підвіски німецькому компакту важко знайти серед конкурентів, вже не кажучи про кросовери чи мінівени. Тобто з точки зору всеосяжності Focus Wagon – це практично еталонний автомобіль. Міцно зібраний салон вже у базовій комплектації оснащений 8.0-дюймовим сенсорним мультимедійним екраном з додатками Apple CarPlay та Android Auto, а також підігрівом лобового скла. Об’єм багажника становить 443 літри, зі складеними сидіннями – 1620 л.

Peugeot 508 SW

Універсал Peugeot 508, можливо, не такий просторий, як Superb, але місця тут трохи більше, ніж у «трійки» BMW. А от з погляду стилю французька модель заткне пояс їм обом. Багажник багажником, а безрамкові вікна дверей молодші щаблі сім’ї оцінять сповна і завжди буть розказувати, як їх тато володіє/володів такою-от машиною.

Грамотні налаштування незалежної підвіски відчутні при їзді: Пежо 508 прекрасно відгукується на повороти руля, надає йому прогнозоване зусилля і добре тримає дорогу. Він не так гостро реагує, як БМВ 3 серії, але натомість є більш розслаблюючим в управлінні. Як би там не було, гібридна версія 508-го показала себе незрівнянно краще в умовах «лосиного тесту», ніж гібридні Volkswagen Passat та Skoda Superb.


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: