Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Июль » 19 » 07:30

Небезпека перебування автомобіля на палючому сонці

19 Июля 2021 1461 1.0 0
Небезпека перебування автомобіля на палючому сонці

Спекотна погода з палючим сонцем не зовсім комфортні умови для автомобіля. Яку небезпеку може нести в собі така погода для вашого «залізного коня».

Лакофарбове покриття під сонячними променями піддається вигорянню, а будь-які плями на ньому, наприклад, пташиний послід, сприяє нерівномірності цього вигоряння. Тому в жарку бажано забезпечити чистоту вашого автомобіля.

Залишені в салоні авто звичайні пластикові пляшки, на які падають сонячні промені, несуть в собі особливу небезпеку. Променями створюються фокусні точки і пляшка починає працювати як лінза, випалюючи всю поверхню за нею.

Так само гаджети, що знаходяться в салоні і піддаються високим температурам, можуть принести певні клопоти. Від сонця в акумуляторної батареї телефону можуть початися процеси газовиділення, що призведе до виходу з ладу самого гаджета і вибухонебезпечної обстановки всередині автомобіля.

Пластик всередині машини від сонця може вигоряти і схильний до деформації при збільшенні температури понад 80 градусів. Висока температура сприяє розширенню стиків панелі. Можливо здуття конструкцій, тріщини, та втрата естетичного вигляду.

Небезопечні високі температури і для лобового скла. Наявність дрібних відколів загрожує в даних умовах до збільшення тріщин. А при різкій зміні температурного режиму всередині салону лобове скло ще більше схильне руйнування.

Прості поради як захистити ваш автомобіль від палючого сонця:

  • раз в тиждень відвідуйте автомийку;
  • прибирайте пил в салоні;
  • використовуйте світловідбиваючі екрани, як мінімум прикривайте матеріали салонного інтер’єру;
  • не створюйте різких температурних перепадів в салоні. Перед включенням кондиціонера забезпечте природне провітрювання автомобіля.

Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: