Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Ноябрь » 8 » 10:48

Начальник управління транспорту запевнив, що до кінця року вартість проїзду в Житомирі не підвищиться

08 Ноября 2021 1251 0.0 0
Начальник управління транспорту запевнив, що до кінця року вартість проїзду в Житомирі не підвищиться

В управлінні транспорту і зв’язку Житомирської міської ради ведуть розрахунки щодо собівартості проїзду в громадському транспорті. На основі цих розрахунків буде вирішено, на скільки зростуть ціни на проїзд.

Про це 5 листопада в програмі «Тема дня» на Житомир.info розповів начальник управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Костянтин Підпокровний.

Він наголосив, що нині зарано говорити, на скільки і коли зросте вартість проїзду в міському транспорті, однак запевнив: до кінця 2021 року ціни не зміняться.

«Складно зараз сказати (коли зростуть ціни на проїзд). Зараз ми акумулюємо всю інформацію щодо собівартості, аналізуємо. Останні розрахунки були станом на серпень поточного року. Ми бачимо, що за останні два місяці ситуація змінилася по газу і по електроенергії. Зараз перераховуємо, яка вона буде насправді до кінця поточного року. Я думаю, найближчим часом, приблизно протягом тижня, мабуть, буде озвучено орієнтири щодо термінів і можливої вартості проїзду. Але до кінця поточного року вартість залишиться така, як є», – запевнив Костянтин Підпокровний.

Начальник управління транспорту також зазначив, що 50% пасажирів нині користуються безготівковою формою оплати.

«Майже два роки, як ми запровадили так званий диференційований тариф, який передбачає різницю в оплаті готівкою і безготівково. Зараз ця різниця становить дві гривні, як в автобусах, так і тролейбусах. І процент оплати готівково/безготівково маємо плюс-мінус 50%, тобто 50% пасажирів користується готівковою оплатою, половина – безготівковою. Це непогано для початку. Це один із кращих показників у порівнянні з іншими містами України. Але для нас цього замало», – зауважив Костянтин Підпокровний.

Він пояснив: якщо принаймні 90% поїздок будуть оплачуватися безготівково, це дасть змогу вести чіткий облік виручки приватних перевізників, а також дозволить «забрати» з тролейбусів і трамваїв кондукторів.

 


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: