Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Сентябрь » 10 » 08:52

Правила пільгового розмитнення євроблях переписали: що може змінитися

10 Сентября 2021 1035 0.0 0
Правила пільгового розмитнення євроблях переписали: що може змінитися

Правки до закону про пільгове розмитнення автомобілів на європейській реєстрації подали до Верховної Ради. Про це повідомили в ГО “АвтоЄвроСила”.

Далі інформує АвтоПортал

Відзначається, що законопроєкт торкнеться найпроблемніших моментів, які зараз заважають сотням тисяч людей.

Після присвоєння номера документа, активісти готуються розсилати звернення президенту Володимиру Зеленському до народних депутатів із закликами підтримати голосування поправок. Паралельно активісти готуються до акцій під Верховною Радою.

Перш за все, зміни торкнуться наступних моментів:

– “Євроблях”, які заїжджали з боку нейтральної зони РФ. Зараз з розмитненням таких машин проблеми. Якщо правки візьмуть, то “митниць” їх вільно можна буде на внутрішній митниці і оформлятися без переїздів, але лише за умови, що авто не на російській реєстрації, не вироблено в РФ і не було на митній території країни-агресора;

– під пільгове розмитнення підуть авто до євростандартів “Євро” і “Євро-1” (переважно авто до 95-го в.п.)

– можна буде розмитнювати вантажівки вагою 3,5 т і незалежно від євростандарту;

– якщо раніше під розмитнення підпадали машини, завезені до 31 грудня 2020 року, то зараз терміни завезення продовжать до 15 квітня 2021-го (дата прийняття останнього закону про пільгове розмитнення) таких авто налічується близько 70 тисяч;

– скасують штрафи на 34 тисячі грн за порушення 496 ст. Митного кодексу (за передачу транспортного засобу в користування третій особі);

– подовжуються терміни самого розмитнення на три місяці. А для учасників АТО ООС на пів року;

– виправлені помилки по гібридних авто, щоб їх теж можна було розмитнити.

Як відомо, з 15 травня в Україні набув чинності закон “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо справляння податків і зборів, інших обов’язкових платежів, об’єктом оподаткування яких транспортні засоби” 1402-IX. Закон ще 12 травня був підписаний президентом Зеленським разом з іншим “Про внесення змін до Митного кодексу України щодо тимчасового спрощення митного оформлення транспортних засобів, ввезених на митну територію України” 1403-IX.

Згідно з документами, старі автомобілі з європейською реєстрацією старше п’яти років, які були ввезені на територію України до кінця 2020 року, оподатковуються за пільговою ставкою податку на додану вартість та акцизного податку.

Так, на пільгове митне оформлення дається 180 днів з моменту вступу в силу законів. Учасники АТО ООС зможуть скористатися пільговим розмитненням протягом 270 днів.


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: