Авто ЖЖ » Новости » 2022 » Март » 14 » 19:09

Компанія Tesla відкликає 578,6 тис. електромобілів через проблеми зі звуковою системою

14 Марта 2022 838 5.0 0
Компанія Tesla відкликає 578,6 тис. електромобілів через проблеми зі звуковою системою

Автоконцерн планує відкликати 578,6 тис. електромобілів, визнаних проблемними через потенційно небезпечну для пішоходів функцію «Boombox».

У Національному управлінні з безпеки руху на трасах США (NHTSA) вирішили, що функція Boombox, що дозволяє водієві транслювати через зовнішній динамік різні мелодії та звуки під час руху, може вводити в оману пішоходів і тим самим створювати небезпечні ситуації, підвищуючи ризик ДТП.

«Функція Boombox дозволяє відтворювати звук через зовнішній динамік під час руху автомобіля і може заглушувати звуки системи попередження про пішоходів», - додали в NHTSA.

Враховуючи, що це вже четверте відкликання автомобілів компанії в поточному місяці, саме час букмекерам відкрити новий ринок ставок - на максимальну кількість відкликань авто в місяць. Які події включені до розділу спеціальних ставок БК Olimpbet, можна подивитися на сайті букмекера, огляд якого опублікований на Bookmaker Ratings

Відкликанню підлягають деякі автомобілі Model 3 2017-2022 років випуску, а також Model X, Model Y та Model S, які зійшли з конвеєра з 2020 року до теперішнього часу. Всі вони найближчим часом отримають нове програмне забезпечення, яке автоматично видалить із системи функцію Boombox.

Раніше через програмну помилку, пов'язану з обігрівом лобового скла були відкликані 26 681 електромобіль. Автовиробник повідомив регулюючим органам США, що помилка може призвести до ненавмисного відкриття клапану теплового насоса та захоплення холодоагенту всередині випарника. Щоб вирішити цю проблему, Tesla здійснить оновлення програмного забезпечення бездротового підключення.

В тому, що Tesla найпрогресивніша американська марка, сумнівів немає. Нещодавно один із тіктокерів у своєму ролику продемонстрував, як електрокар змінює колір кузова після натискання на кнопку на штатному мультимедійному екрані. Відеоролик швидко отримав статус вірусного. На ньому водій натискає «червоний», виходить із машини – і показує, що автомобіль із синього став червоним. Або із жовтого білим. 

Щось схоже у січні 2022 року продемонструвала BMW на своєму електричному кросовері iX Flow. У покритті кузова «баварця» використали мікрокапсули, заповнені електронним чорнилом E-Ink, подібні до тих, що використовуються в електронних книгах. Темний тон зберігатиме тепло в прохолодну погоду, а світлий - відображатиме сонячне світло і берегтиме салон від нагріву. Втім, у BMW колірна гама обмежена чорним, відтінками сірого та білим, а про серійне застосування мови поки не йдеться.


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: