Авто ЖЖ » Новости » 2022 » Март » 14 » 19:14

Toyota запатентувала нову коробку передач

14 Марта 2022 966 5.0 0
Toyota запатентувала нову коробку передач

Toyota запатентувала нову коробку передач. Нова, не зовсім звичайна механічна коробка призначена для електромобілів.

Електрокари Тойоти будуть мати спортивний характер, зможуть проїжджати більше кілометрів на одній зарядці і розганятися до високих швидкостей.

При цьому користуватися встановленою в машині механічною коробкою необов'язково - за бажанням водій зможе просто їхати на першій швидкості, як на автоматі.

Сьогодні коробками передач оснащуються електромобілі лише трьох виробників. Це машини Tesla, у яких встановлені 1-ступінчасті коробки, що не потребують перемикання передач, а також електрокари Porsche та Audi, в яких використовуються 2-ступінчасті коробки.

У патентній заявці Toyota описує звичайну механічну коробку передач зі зчепленням та важелем перемикання, як у GR86. Але важіль називається «псевдо-перемикачем».
 
Уточнення «псевдо» не випадкове. Коробкою можна не користуватися. При перемиканнях, комп'ютер оцінюватиме їх інтенсивність і «підіграватиме» водію реакцією у відповідь. Як саме — поки що не зовсім зрозуміло. 

Автоконцерни не зупиняються на шляху популяризації свого продукту. Менеджмент пропонує клієнтам нові цікаві моделі, акції й бонуси. Такою регулярністю запуску акцій вирізняються і беттінгові компанії. З кращими заохоченнями БК в новому році можна ознайомитися за посиланням https://metaratings.ru/bonuses/.  

Нещодавно Toyota випустила модель із QR-кодом - Micro Box. Це компактний міський автомобіль із цікавим дизайном. Під лобовим склом міської малолітражки розміщено QR-код. І якщо його «виправити» у «Фотошопі», зробивши квадратним, то виявиться, що він працюючий.

QR-код - це посилання на знамениту пісню британського виконавця Ріка Естлі «Never Gonna Give You Up» («Ніколи не відмовлюся від тебе»), яка стала культовим інтернет-мемом.

У «звичайному житті» під лобовим склом автомобіля, звичайно ж, буде інший QR-код. Він, наприклад, може бути пов'язаний із сервісом спільного користування автокаром.

На жаль, про Micro Box поки що мало що відомо. Немає навіть інформації про те, коли цей квадратний автомобіль з'явиться у продажу. Відомо тільки, що це буде один із трьох десятків нових електромобілів, які мають з'явитися до 2030 року.

Наразі ж компанія запустила продаж першого у світі серійного автомобіля з Playstation 5. Toyota Yaris GR Sport GT7 Edition випущена обмеженою серією всього в 100 екземплярів, і, що найголовніше, вона поставляється з безліччю безкоштовних подарунків. 

Крім самого хетчбека, нові власники також отримають консоль PlayStation 5 та стандартну копію нової гри Gran Turismo 7.

І нова Gran Turismo 7 і Yaris GR Sport GT7 Edition будуть доступні з 4 березня 2022 року. Ті, хто скористається обмеженим пакетом, також отримають додатковий бездротовий контролер DualSense та 3-місячну передплату на PlayStation Plus.


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: