Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Декабрь » 7 » 15:59

Автоцивілка або каско: що обрати?

07 Декабря 2021 655 0.0 0
Автоцивілка або каско: що обрати?

Страховий поліс необхідно мати кожному автолюбителю України. Така норма прописана в законодавстві. Про цю норму всім відомо, проте часто виникають питання при оформленні страховки щодо вибору. Компанії, які працюють на території України переважно пропонують два типи страхових полісів: поліси ОСЦПВ та поліси КАСКО. Спробуємо розібратися щодо кожного з них.

 ОСАГО або автоцивілка

 Абревіатура ОСАГО розшифровується як:»Обов'язкове страхування автоцивільної відповідальності". В Україні такий поліс страхування називають автоцивілка. Отримати автоцивілку онлайн автолюбитель може без проблем. Кожен водій повинен мати такий страховий поліс. Якщо поліс при перевірці відсутній, то водій може бути підданий адміністративному покаранню. 

 Чому необхідно мати автоцивілку

 Крім того, що поліс захищає водія від штрафних санкцій, він також передбачає виплату компенсації третім особам, які постраждали в ДТП. Грошову компенсацію отримають саме ті громадяни, які постраждали в ДТП. Що цікаво: якщо вас визнали винуватцем дорожньої події, то ніякої компенсації ви не отримаєте, причому ні за пошкоджений ваш автомобіль, ні в тому випадку, якщо ви отримали травми. Машину ви будете ремонтувати за свій рахунок, та й лікуватися теж.

 Автоцивілка має винятки щодо обов'язкової наявності. Без нього можуть їздити водії з інвалідністю, учасники бойових дій, особи, які отримали інвалідність внаслідок бойових дій. Наступного року передбачається подорожчання автоцивілки приблизно на 20%.

 Поліс КАСКО

 КАСКО означає в перекладі з іспанської шолом, тут мова не йде про абревіатуру. Договір КАСКО не є обов'язковим на відміну від ОСАГО. Тільки власник транспортного засобу сам вирішує платити йому за даний поліс чи ні. Жоден працівник дорожньої служби не має право штрафувати водія за його відсутність. При повному КАСКО страхуються всі можливі страхові випадки. Часткове страхування передбачає лише ті страхові випадки, які відображені в договорі. Каско покриває збитки переважно власника транспортного засобу.

 Який вибір потрібно зробити

 Автоцивілку водій повинен мати в обов'язковому порядку. Оформити в одній страховій компанії можна два поліси. При настанні страхового випадку отримати страховку за двома полісами вам навряд чи вдасться.

 Вам покриють збиток швидше за все по КАСКО. Він для власника транспортного засобу більш вигідний. Якщо у вас автомобіль представницького класу, то краще оформити страховий поліс КАСКО. Це набагато вигідніше. На дорозі ви будете себе почувати більш впевнено.


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: