Авто ЖЖ » Новости » 2009 » Июнь » 25 » 12:30

1-го липня у ДАІ стартує третій етап проведення техогляду автомобілів

25 Июня 2009 3727 0.0 0
1-го липня у ДАІ стартує третій етап проведення техогляду автомобілів
До уваги автовласників: з 1-го липня у підрозділах ДАІ стартує третій етап проведення техогляду автомобілів

Нагадуємо, що постановою Кабінету Міністрів України в процедуру технічного огляду транспортних засобів було внесено ряд змін, які набрали чинності з 1 січня поточного року.

У нинішньому році техогляд проходять транспортні засоби непарного року випуску. Власники можуть самі обирати, де їм проводити діагностику своїх авто та мотоциклів. А ось водії, автомобілі яких розраховані на роботу на газовому паливі, мають надати документ про стан газової паливної системи. Пасажирські автобуси відтепер не повинні проходити техогляд щоквартально, а тільки двічі на рік.

Щорічно слід перевіряти технічний стан власникам автомобілів для перевезення вантажів з максимально дозволеною масою більше 3,5 тонн. І раз на два роки – засоби для перевезення пасажирів з кількістю місць для сидіння не більше 9 та вантажів з максимально дозволеною масою до 3,5 тонн, а також мотоцикли та інший механічний транспорт.

За словами заступника начальника УДАІ УМВС України в Житомирській області Василя Руденка, з початку року техогляд вже пройшли понад 5850 автомобілів та більше 1300 одиниць пасажирського автотранспорту. Проведення техогляду продовжується до 15 грудня. Відтак, тим власникам транспортних засобів, хто ще не встиг вирішити для себе питання про походження техогляду, не слід відтягувати цю процедуру на потім. Тим більше, що пройти діагностику автомобіля і отримати техталон можна вільно і без особливих затрат зусиль.

Документи, які слід мати при собі під час проходження техогляду:

  1.  Паспорт громадянина України або інший документ, що посвідчує особу.
  2.  Протокол перевірки технічного стану автомобіля, виданий не раніше, ніж за 45 діб до дати проведення техогляду.
  3.  Посвідчення водія категорії відповідної транспортному засобу і талон до нього.
  4.  Свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.
  5.  Медична довідка та її копія.
  6.  Поліс обов’язкового страхування або ж документ, що підтверджує право на звільнення від страхування.
  7.  Документ, що підтверджує проведення випробувань газової паливної системи (тільки для автомобілів, що працюють на газовому паливі).
  8.  Квитанції про сплату щорічного податку з власників транспортних засобів або копія документа, що дає право на пільги.
  9.  Квитанція про сплату за проведення технічного огляду.

Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: