Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Декабрь » 1 » 11:31

У Житомирі провели перевірку приватних автобусів перед виїздом на маршрут та які виявили порушення

01 Декабря 2021 906 0.0 0
У Житомирі провели перевірку приватних автобусів перед виїздом на маршрут та які виявили порушення

Технічний стан транспорту та шин, документи на перевезення пасажирів, страхування та вогнегасники – 30 листопада о 5 ранку інспектори Укртрансбезпеки та патрульної поліції перевіряли міський та приміський громадський транспорт Житомира. Як це було, інформує Житомир.info.

Під час перевірки приватного підприємства «Шеріфф», яке обслуговує маршрути № 58, 30, 18 та 19, інспектори виявили порушення в близько 10 транспортних засобах.

«Іде перевірка, на даний час, близько 40 транспортних засобів. З них вже в 10 виявлено порушення. Найчастіші порушення пов’язані з візуальною інформацією, перевізники забувають ставити задні трафарети, в деяких машинах не укомплектовані медичні аптечки АМА-2, у деяких вогнегасники прострочені. Зараз на цьому акцентуємо увагу, щоб все було згідно з нормами, щоб водії та пасажири їздили безпечно. На даний час виносять акт проведення перевірки додержання вимог законодавства про автомобільний транспорт, фіксуються порушення, потім буде запрошений перевізник чи юридична особа, яка представляє інтереси, на розгляд справи. За цими порушеннями буде винесено припис чи штрафна санкція, а саме — постанова, це вже буде прийматися на комісії», — розповідає старший державний інспектор відділу державного контролю та нагляду за безпекою на транспорті управління у Житомирській області Подільського регіонального управління Укртрансбезпеки Нікіта Бабюк.

Інспектори також перевірили автобуси перевізників ТОВ «САВ-ТРАНС» та ФОП Белявський.

«Перевіряли ТОВ «САВ-ТРАНС» (маршрути № 3, 4, 7, 10, 11, 25, 25А), яке обслуговує міські та приміські маршрути, перевіряли ФОП В. В. Белявський (маршрут № 26) який тут базується і виїжджає на маршрути. Перевіряється технічний стан механіком, ми також контролюємо технічний стан, проходження медичного огляду, наявність вогнегасників, аптечок, стан шин, комплектація транспортних засобів і необхідна документація для перевезення пасажирів. На цьому підприємстві складено два акти, один – за відсутність медичної аптечки: закінчився термін її дії, необхідно поновити, – та за відсутність вогнегасника: вогнегасники раз на рік підлягають обов’язковій повірці, а даний вогнегасник був неповірений», — каже старший державний інспектор відділу державного контролю за безпекою на транспорті у Житомирській області Подільського міжрегіонального управління Євгеній Рафальський.

Одне порушення виявили і на маршруті № 37, яке обслуговує ТОВ «Залізний Пегас». Там інспектори помітили в транспорті тріщину на вітровому склі та відсутність медичної аптечки.

За несправність транспортного засобу перевізник може отримати штраф 680 грн, кажуть в управлінні патрульної поліції.

«Якщо виявляється порушення, вживаються заходи адміністративного впливу до водіїв та відповідальних людей, які випускають транспорт на лінію. Це складання адміністративних постанов та накладення штрафу. Для перевізників, оскільки вони надають послуги перевезення, законодавством передбачено штраф 680 грн, стаття 121, це саме технічні несправності транспортного засобу», — розповідає інспектор відділу безпеки дорожнього руху патрульної поліції в Житомирській області Ігор Кравчук.

Крім того, умовою допуску водія до керування транспортним засобом є медогляд. Лікарі перевіряють температуру, тиск та дізнаються, чи немає у водія скарг на здоров’я.

Фото, изображения:
У Житомирі провели перевірку приватних автобусів перед виїздом на маршрут та які виявили порушення Изображение 2
У Житомирі провели перевірку приватних автобусів перед виїздом на маршрут та які виявили порушення Фото 3
У Житомирі провели перевірку приватних автобусів перед виїздом на маршрут та які виявили порушення Изображение 4
У Житомирі провели перевірку приватних автобусів перед виїздом на маршрут та які виявили порушення Фото 5
У Житомирі провели перевірку приватних автобусів перед виїздом на маршрут та які виявили порушення Фото 1

Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: