Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Август » 5 » 14:10

Водії у формі та відеореєстратори в салоні – у Житомирі перевізникам затвердили нові умови

05 Августа 2021 1834 0.0 0
Водії у формі та відеореєстратори в салоні – у Житомирі перевізникам затвердили нові умови

Нові умови конкурсу з перевезення пасажирів та проміжні зміни до автобусної мережи затвердив виконком у Житомирі 4 серпня.

Про це інформує Перший Житомирський

Зокрема, серед умов конкурсу на маршрути – забезпечення водіїв формою, наявність GPS, відеореєестраторів у салоні, автоматичної системи озвучки зупинок, брендування транспорту. Про це повідомив начальник управління транспорту Костянтин Підпокровний.

Також він акцентував на основних вимогах до перевізників: наявність нових автобусів, яким до 5 років – мінімум 20%, доступність для маломобільних груп – мінімум у половини рухомого складу на рейсі. Житомирян мають возити автобуси, яким не більше 10 років. У 98% вони мають забезпечувати виконання графіків руху.

Також на виконкомі розглянули проміжні зміни до транспортної мережі.

“Діюча мережа затверджена у 2015 році і на 50% не є актуальною. Частина маршрутів уже припинила роботу, або маршрути змінили схему руху. Із приміськими маршрутами питання ще не вирішено. У 2019 році було навіть розпорядження голови ОДА, але упродовж останніх двох років ця співпраця припинилася”, – розповів Підпокровний.

Щодо мережі, то в Житомирі планують збільшити вдвічі кількість тролейбусів до Крошні (з інтервалом у 7 хв) та Корбутівки (з інтервалом у 5 хв).

У графіки руху 14 автобусних маршрутів внесуть зміни. П’ять маршрутів автобусної мережі скасують.

“Автобусів Рута, так званих маршруток не буде. Будуть автобуси класу М1 – це більше 24 посадочних місць”, – акцентував Підпокровний.

За його словами, вже зараз зі 180 автобусів на маршрутах 50 – нові, проте більшість із оновлених – це комунальний транспорт. У мерії переконані, що конкурси на маршрути з новими умовами стимулюватимуть перевізників оновлювати рухомий склад. Адже із тими, хто використовуватиме транспорт, якому не більше 5 років, укладатимуть договір на 5 років. В інших випадках – на три роки або один.

Фото, изображения:
Водії у формі та відеореєстратори в салоні – у Житомирі перевізникам затвердили нові умови Изображение 2
Водії у формі та відеореєстратори в салоні – у Житомирі перевізникам затвердили нові умови Фото 3
Водії у формі та відеореєстратори в салоні – у Житомирі перевізникам затвердили нові умови Фото 1

Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: