Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Сентябрь » 20 » 08:19

Тренд з ковпачками: чому відбувається та чи можна вберегти автомобіль?

20 Сентября 2021 1270 0.0 0
Тренд з ковпачками: чому відбувається та чи можна вберегти автомобіль?

Ще на початку літа в популярній соціальній мережі TikTok зародився незвичайний тренд, який швидко переріс у величезні масштаби. Користувачі мережі почали масово скручувати ковпачки з автомобільних колісних ніпелів і ділитися своїми подвигами в інтернеті. Аналіз показав, що найчастіше подібні дії вчиняють підлітки у віці від 10 до 14 років. Автомобілісти, права яких порушені прямим чином, поки не знають, як реагувати на таке явище і чи можна убезпечити себе і свій транспортний засіб.

Практика показала, що найчастіше під приціл малолітніх “тіктокерів” потрапляють ексклюзивні та дорогі автомобілі, оскільки саме тут можна зняти рідкісні ковпачки. У мережі активно хваляться незвичайними знахідками з металу. Деякі елементи можуть оснащуватися датчиками температури та тиску і вони вважаються найдорожчими в рейтингу. Але є і такі діти, що женуться нема за якістю, а за кількістю, тому від крадіжки не застраховані навіть власники бюджетних автомобілів, на колесах яких встановлені пластмасові заглушки.

Відео з процесом викрадення ковпачків збирають в соціальних мережах багатомільйонні перегляди. Дивний челлендж всього за пару місяців зумів набрати обертів і навіть породив серед молоді власний сленг. Наприклад, крадіжка ковпачків між собою називають крутсом. Найпростіші заглушки, які виготовлені з пластику, називаються дефолтом.

В інших соціальних мережах можна знайти аналогічні ролики, але на них юні фахівці проводять цілий інструктаж, в якому розповідають про ранжирування і цінності різних ковпачків ніпелів. Вони ж дають поради щодо способів їх реалізації. Крадені вироби швидко з’являються на сайтах оголошень або продаються в пункті шиномонтажу. Особливо заповзятливі молоді люди навіть вимагають від власника викуп за повернення ковпачків.

Якщо навіть злодюжку вдасться зловити, стягнути з нього збитки не вийде, а ось часу буде витрачено досить
Якщо ж розглядати питання, що стосується захисту від подібних випадків, однозначної відповіді знайти не вийде. В такій ситуації не допоможе ні стоянка, ні гараж, ні протиугінна система. Варто залишити машину на стоянці на 5 хвилин, і малолітні хулігани одразу скрутять дорогі вироби. Нещодавно на ринку почали з’являтися ковпачки зі спеціальними болтиками під невеликий шестигранник, але кмітливі хулігани навчилися скручувати і його.

Якщо навіть злодюжку вдасться зловити, стягнути з нього збитки не вийде, а ось часу буде витрачено достатньо. Максимум, що зможе зробити потерпілий це поспілкуватися з батьками та пояснити ситуацію.

На превеликий жаль, автомобілісти не можуть захистити себе від крадіжки.

Джерело: АвтоПортал


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: