Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Май » 12 » 10:04

Автомобільні злодії почали полювання на нову деталь в машинах

12 Мая 2021 2164 0.0 0
Автомобільні злодії почали полювання на нову деталь в машинах

Кількість крадіжок різних частин автомобіля не зменшується, а тільки змінюється тип частин, які стають жертвами посягань. І якщо раніше зловмисники крали магнітофони, шини і фари, то останнім часом вони перебралися на каталізатори та рульові колеса, передає AMPERCAR.com.

Викрадення каталізаторів цілком зрозуміло, тому що вони зроблені з дорогоцінних металів – платини, паладію і родію, що приносить злочинцям більше прибутку. Але чому останнім часом вони (особливо в США) виявляють підвищений інтерес до керма?

Виявляється, причина криється в захованих в них подушках безпеки. Під час пандемії коронавірусу виробництво деяких компонентів, необхідних для цих захисних частин, різко впало. Відповідно, їх попит на чорному ринку вище, і невеликі приватні ремонтні майстерні готові платити за матеріали, за допомогою яких можна відновити вже активовану подушку безпеки.

Злочинці також отримують вигоду від цього, оскільки тенденція крадіжки подушок безпеки набирає обертів за кордоном. Це також визнає поліція, яка вказує, що моделі Chevrolet Malibu і Equinox в даний час піддаються найбільш частих нападів. Ціна подушки безпеки таких авто сягає понад тисячі доларів.


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: