Авто ЖЖ » Новости » 2020 » Август » 26 » 18:18

Нові тренди ринку автострахування

26 Августа 2020 609 0.0 0
Нові тренди ринку автострахування

МТСБУ оприлюднила дані, які свідчать, що кількість укладених електронних страхових договорів в цьому році складає на 224% більше, ніж у минулому. Спеціалістами було зібрано основні тренди діджиталізації, що допомагає розуміти цілі українців у даній сфері, розповідає liga.net.

Основні тренди автострахування:

  • Електронний поліс не обов’язково в мережі. Більшість користувачів продовжують реалізувати поліс за старим звичаєм. Таким чином, лише 30% реалізується онлайн. Це можна здійснити за допомогою спеціальних ресурсів, мобільних додатків, інтернет-магазини стразових компаній, агрегатори та маркетплейси.
  • Діджиталізація страхування авто не наздоганяє e-commerce. Основною причиною є законодавча база, яка не дає просуватися вперед через свою застарілість. Електронний поліс становить собою спрощення всіх процесів. Ще однією причиною такого факту є відкладання стразовими компаніями питання трансформації та гнучкості оформлення полісу на останнє місце. Саме через це електронний поліс доводиться купувати за старою схемою, що позбавляє процедуру сенсу. Остання причина – висока конкуренція між усталеною мережею та новим способом оформлення полісу.
  • Рівень технічного порогу входу знижений, а рівень показник проникнення електронної автоцивілки підвищений. Побачити пропозицію про оформлення автострахування онлайн можна будь-де: в мережі, в додатках, на заправці, в магазині…При використанні додатку клієнт має невеликий обсяг пропозицій, що його певним чином обмежує. Варто відмітити, що зростання спросу на електронний поліс сприятливе для розвитку і розширення даної сфери, що позитивно впливає на можливості користувача.
  • Підвищення активності маркетпелйсів та фінансової інклюзії. Варто відмітити чудову органічну співпрацю страхових компаній та маркетплейсу, які характерні для українського ринку. Страховики займаються розробкою та впровадженням продукції, а маркетплейс гарантує трафік для її вдалого розповсюдження.
  • Купівля страховки в мережі. Такий спосіб економить грошові ресурси та дозволяє залучити більше користувачів. Завдяки цьому кількість запитів на придбання автоцивілки підвищується. Перше місце в такому процесі займає не наявність продукту, а його вірне використання. Саме такий спосіб практикують наші колеги з Європи, що показує дуже позитивні результати.

Так, як автострахування є обов'язковою процедурою, не варто відмовлятися від комфортної послуги, яка варта уваги та економить час.


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: