Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Ноябрь » 23 » 18:28

Найпопулярніші автомобілі зі скрученим пробігом

23 Ноября 2021 570 5.0 0
Найпопулярніші автомобілі зі скрученим пробігом

Виявлено найбільш тактові моделі автомобілів: простежується домінування німецьких машин преміум-класу

Скручування пробігу є одним з найпоширеніших шахрайств на ринку вживаних автомобілів. Воно сприяє незаконному підвищенню ціни вживаного транспортного засобу та фальсифікує історію автомобіля. Як показало останнє дослідження carVertical, покупці німецьких автомобілів преміум-класу піддаються найбільшому ризику придбати автомобіль зі зміненими показниками одометра.

ТОП-10 найбільш поширених моделей автомобілів: BMW M5 очолює список

Щоб скласти список з найбільш поширених моделей автомобілів, компанія carVertical проаналізувала понад 700 000 звітів про історію вживаних автомобілів, створених у період з листопада 2020 року по листопад 2021 року. Було проаналізовано вісімнадцять різних автомобільних ринків, включаючи Польщу, Румунію, Угорщину, Францію, Словенію, Словаччину, Чехію, Литву, Латвію, Естонію, Україну, Болгарію, Сербію, Німеччину, Хорватію, Росію, США та Італію.

 

ChartDescription automatically generated

 

Як показують дані про пробіг, BMW M5 є найбільш поширеним автомобілем, причому трохи більше третини перевірених моделей, можливо, мають тактовий режим. Однак ця загальна статистика недооцінює масштаб проблеми відкату одометра для автомобілів BMW – як нещодавно зазначив пан Матас Бузеліс, автомобільний експерт carVertical, автомобілі BMW домінують у списку:

«Половину списку ТОП-10 займають автомобілі цього виробника. Це корелює з попитом на вживані автомобілі BMW на різних ринках. Дані також демонструють, що дорогі автомобілі частіше мають тактовий режим, і це необхідно враховувати під час пошуку вживаного автомобіля. Саме тут стає в нагоді перевірка пробігу автомобіля».

 

Друге і третє місця в списку автомобілів з можливою тактовою частотою посідають BMW 7-ї серії та Subaru Outback з 33,4 і 31,8 відсотками відповідно. Audi A8 займає п'яте місце у цьому рейтингу, тоді як його більш спортивний побратим, A7, знаходиться на десятому місці рейтингу автомобілів зі скрученим пробігом з показником у 25,8 відсотка.

Матас Бузеліс пояснює, що наявність автомобілів преміум-сегменту серед тих, які мають велику тактову частоту, є причиною більшого прибутку. Відкат одометра є відносно дешевим і простим процесом, який надає додатковий грошовий потік для недобросовісних автодилерів.

Розширений список з 20 найбільш використовуваних автомобілів можна знайти в цьому дослідженні. 

Найбільш тактові моделі автомобілів за роками виробництва: найстаріші автомобілі мають найбільшу тактову частоту

 

 

Як показують дослідження, при купівлі вживаного автомобіля, особливо це стосується старих автомобілів, важливо перевіряти пробіг автомобіля. Найпопулярніші моделі з тактовою частотою випускалися з 2006 по 2016 рік. Проте автомобільний експерт Матас Бузеліс наголошує, що існує кореляція між ймовірністю шахрайства та класом автомобіля:

«Список автомобілів з тактовою частотою складається здебільшого з автомобілів преміум-класу, але є й моделі економ-класу, хоча і з меншою часткою від загальної кількості моделей із тактовою частотою. Автомобілі Subaru, Ford та Volkswagen належать до тієї ж вікової групи, що й транспортні засоби вищого класу. Схоже, що машини віком від 5 до 15 років, найімовірніше, мають тактовий режим».

Ford Mustang – це найсучасніша модель у цьому списку. Майбутнім власникам шостого покоління мускулистого Mustang варто бути особливо уважними, перевіряючи дані про історію та пробіг машини в Інтернеті. Власники BMW M5 2006 року, 5-серії 2007 року та X5 також повинні перевірити, чи має їх автомобіль справжній пробіг.

Матас Бузеліс пояснює, що на новітніх моделях змінити показання одометра може бути трохи складніше. Нові автомобілі також менш популярні для тактування через діапазон, який вони охопили з самого початку:

«Немає сенсу розганяти автомобіль, скажімо, до 50 000 чи 80 000 кілометрів на годину, але покупцям варто перевіряти, чи є дані показники одометра справжніми чи ні».

Найбільш тактові моделі автомобілів в залежності від типу палива: автомобілі з дизельним двигуном, як правило, мають найбільшу тактову частоту

 

 

Більшість тактових моделей автомобілів мають дизельні двигуни. Як підкреслює пан Бузеліс, автомобільний експерт, так було завжди:

"Дизельні автомобілі призначені для подолання великих відстаней, а це означає, що такі машини мають більшу ймовірність стати жертвами шахрайства з пробігом. Однак у майбутньому все може змінитися, оскільки продажі дизельних автомобілів падають".

«Якщо ми подивимося на цифри, ми чітко побачимо, що зазвичай до 80 або 90 відсотків моделей з тактовою частотою є дизельними. Наприклад, візьмемо Volkswagen Phaeton – з 10 тактових моделей дев’ять мають дизельні двигуни і лише одна працює від бензинового двигуна».

Групи бензинових і дизельних автомобілів BMW 6-серії з тактовою частотою майже ідентичні, але це тому, що бензинові версії набагато популярніші. У деяких випадках в асортименті певних моделей немає дизельних двигунів. Бензиновий тип палива є єдиним варіантом для BMW M5 і Ford Mustang.

Висновок: шахрайство з пробігом значно підвищує вартість вживаного автомобіля та фальсифікує історію машини

carVertical проаналізував вартість автомобілів із тактовою частотою і виявив, що 16,1 відсотка транспортних засобів, перевірених протягом останніх 12 місяців, мали відкат пробігу. Оскільки шахрайство з пробігом є досить поширеним на ринку вживаних автомобілів, важливо використовувати онлайн-перевірку історії автомобілів, щоб не стати жертвою шахраїв.

У той час як покупці автомобілів економ-класу мають дещо менший ризик отримати жахливий досвід володіння машиною, ті, хто купує дизельні транспортні засоби преміум-класу від 5 до 15 років, піддаються найбільшому ризику, оскільки цей тип автомобіля найчастіше має велику тактову частоту. Високопродуктивні моделі також мають багато випадків шахрайства з пробігом, тому придбання такої машини в Інтернеті без перевірки історії автомобіля може призвести до фінансового кошмару.


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: