Авто ЖЖ » Новости » 2020 » Декабрь » 29 » 11:04

На Житомирщині п’яний учасник ДТП хотів сховати зброю, викинувши її з автівки

29 Декабря 2020 1251 0.0 0
На Житомирщині п’яний учасник ДТП хотів сховати зброю, викинувши її з автівки

Під час патрулювання дороги копи Малинського відділення поліції виявили у кюветі автомобіль ВАЗ-2109. З’ясовуючи, чи не потрібна медична допомога водієві, правоохоронці звернули увагу, що він має ознаки алкогольного сп’яніння. Пізніше водій спробував приховати від поліцейських карабін та набої, викинувши їх з автомобіля. Відтак нині у рамках кримінального провадження триває з’ясування всіх обставин.

Близько 19:30 під час патрулювання на автошляху Черняхів-Малин-Термахівка, неподалік с. Різні Малинського району, поліцейські сектору реагування помітили у кюветі автомобіль ВАЗ-2109. Відтак інспектори поспішили на допомогу учасникам ДТП. Як з’ясувалось, окрім водія, 52-річного жителя м. Малина, в автомобілі нікого не було, а сам чоловік травм не отримав.

Утім, під час спілкування поліцейські помітили, що водій має явні ознаки алкогольного сп’яніння. Він відмовився пройти відповідне тестування на вживання алкоголю. Правоохоронці викликали евакуатор для вилучення транспортного засобу та розпочали оформлення відповідних матеріалів. У цей час керманич, перебуваючи в салоні власного авто, відчинив пасажирські дверцята та викинув у кущі предмет, схожий на рушницю.

За таких обставин на місце події прибула слідчо-оперативна група Малинського відділення поліції для документування правопорушення. Як з’ясувалось, чоловік намагався позбутись незареєстрованого карабіна та набоїв до нього калібру 7, 62 мм. Усе виявлене поліцейські вилучили.

“За вчинення ДТП та відмову від проходження освідування на стан сп’яніння відносно чоловіка було складено адміністративні протоколи за ст. 124 та ст. 130 КУпАП”, - прокоментував начальник Малинського відділу поліції Олександр Фурманюк. 

Також Фурманюк зазначив, що у рамках досудового розслідування буде з’ясовано походження та мету, з якою чоловік перевозив зброю. Зараз призначені відповідні експертизи. Законодавством такі протиправні дії караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: