Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Март » 30 » 10:06

Китайська компанія, яка реконструювала житомирську об'їзну, оскаржила рішення про розірвання з нею контракту

30 Марта 2021 1165 0.0 0
Китайська компанія, яка реконструювала житомирську об'їзну, оскаржила рішення про розірвання з нею контракту

Китайська компанія Sinohydro, яка займалася реконструкцію північної об'їзної Житомира, оскаржила рішення про розірвання з нею контракту Укравтодором. Про це 29 березня повідомила пресслужба Державного агентства автомобільних доріг України.
 

"Китайський підрядник подав скаргу до Ради з врегулювання спорів – цей орган призначений у межах контракту. Рішенням пана Махадева Гопіната, арбітра Міжнародної асоціації інженерів-консультантів (FIDIC), розірвання контракту Укравтодором визнано неправомірним. Відповідно до цього рішення, 10,3 млн євро, інкасованих Укравтодором за банківськими гарантіями, які китайська компанія "SINOHYDRO" надала відповідно до умов контракту, мають бути повернені підряднику", – йдеться у повідомленні.


Укравтодор незгідний з рішенням і готується розпочати арбітраж.

"Фактично, з даним рішенням вина підрядника щодо неспроможності виконати контрактні зобов’язання повністю перекладається на замовника, яким є Укравтодор. Держагентство автомобільних доріг готує офіційну незгоду з рішенням та повідомлення про намір розпочати арбітраж", – йдеться на сторінці Укравтодора в Facebook.

 

 

Передісторія


Укравтодор і Sinohydro Corporation Limited у 2017 році підписали контракт на виконання робіт з реконструкції 22 км північного об'їзду міста Житомира.

Фінансування проекту здійснюється за рахунок коштів ЄБРР, а також ЄІБ. Вартість робіт - понад 42 млн євро.

У жовтні 2020 року через виявлений робочий брак і низькі темпи реконструкції Укравтодор розірвав контракт з китайською компанією.

В листопаді 2020 року Укравтодор заявляв, що оголосить новий тендер на реконструкцію північної об'їзної дороги Житомира.


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: