Авто ЖЖ » Новости » 2022 » Июль » 5 » 12:05

Які права потрібні на квадроцикл

05 Июля 2022 1128 0.0 0
Які права потрібні на квадроцикл

Квадроцикли — це моторизовані транспортні засоби чотириколісного типу, часто із шинами низького тиску для комфортного пересування по ґрунтовому покриттю або горбистій місцевості. Хоча квадроцикли розроблені, щоб справлятися з різними типами ландшафту, включаючи круті схили, водити слід акуратно і не випробовувати чотириколісного друга на міцність. Такий транспорт стає все популярнішим в Україні, привертаючи увагу служб, що відповідають за безпеку дорожнього руху.

Якщо ви вирішили купити квадроцикл, варто також одразу попіклуватися про отримання прав відповідної категорії. Чи необхідна наявність прав для керування квадроциклом, у якому віці їх можна отримати та на яких моделях дозволено їздити без прав, розглянемо нижче.

Відповідно до чинного законодавства України, будь-якому водію квадроцикла необхідно мати права на керування ним.

Отримання прав відбувається за типовим алгоритмом: 

  • проходження курсів в акредитованому навчальному закладі;
  • складання теоретичної частини; 
  • складання практичної частини іспиту. 

Для складання іспиту на управління квадроциклом необхідно досягти 18 років та мати довідку про відсутність протипоказань для водіння цього виду транспорту.

Яку категорію необхідно відкривати

Квадроцикли, трицикли та мотоцикли із коляскою вагою не більше 400 кг входять до транспорту, яким можна керувати лише за наявності прав категорії «В1». Для отримання прав потрібно мати наступний пакет документів:

  • паспорт (у якості документа, що посвідчує особу);
  • ІНН або його копію;
  • довідку про медичне обстеження затвердженого типу;
  • водійське посвідчення (якщо права потребують заміни та відкриття додаткової категорії).

Зверніть увагу, що складати теоретичний іспит при отриманні категорії «В1» не потрібно, якщо не більше ніж місяць тому була відкрита категорія прав «В». Видане посвідчення дійсне у 10 років, після закінчення цього терміну воно потребує заміни.

На яких моделях дозволено їздити без прав

Популярність квадроциклів зростає, вони з’являються у все більшого числа водіїв різного віку, але не у всіх випадках мати права – обов’язковий фактор. Якщо транспорт використовується на закритих треках або поза доріг (кросові треки, траси посіченої місцевості), то права для керування ним не потребуються. Але у такому випадку краще реєструвати транспорт у мотоклубі, федерації чи іншому спортивному об’єднанні.


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: