Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Сентябрь » 14 » 08:21

Екологи почали відбирати проби пального на заправках у Житомирі та нагадують про санкції за неякісну продукцію

14 Сентября 2021 897 0.0 0
Екологи почали відбирати проби пального на заправках у Житомирі та нагадують про санкції за неякісну продукцію

На одній із заправок у Житомирі екологи провели перевірку та виявили невідповідність документів, тож відібрали проби бензину марки преміум-класу.

Про це 13 вересня повідомила Державна екологічна інспекція Поліського округу.

«Державною екологічною інспекцією Поліського округу, відповідно до секторального плану на 2021 рік, на одній із автозаправній станції яка знаходиться в м. Житомир, було проведено перевірку, в ході якої встановлено невідповідність документів, в результаті чого прийнято рішення про відбір проби одного виду продукції пального, а саме А–98-Євро5-Е0, які на даний час відправлені до акредитованої лабораторії ТОВ «Інспекторат Україна»», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за результатами висновків буде встановлено, чи відповідає зазначена продукція вимогам Технічного регламенту.

«В разі невідповідності будуть винесені відповідні адміністративно-господарські санкції», – пишуть в Екологічній інспекції.

Зауважимо, що 27 серпня 2021 року Державна екологічна інспекція Поліського округу повідомила про початок роботи з відбору проб автомобільних бензинів та дизельного пального для перевірки їх якості у спеціалізованій лабораторії в рамках державного ринкового нагляду.

«Перші проби пального відібрані в період з 25 по 27 серпня під час планової перевірки, відповідно до секторального плану на 2021 рік, на одній із автозаправних станцій ТОВ «Конверс Лінкс» м. Житомира. Під час даної перевірки встановлено невідповідність палива вимогам технічного регламенту, в результаті чого виникла необхідність відбору зразків палива для лабораторних досліджень», – інформували в Екоінспекції.

Тоді зазначалося, що «Інспекції вдалось посилити роботу у сфері державного ринкового нагляду, раніше фахівці Інспекції могли проводити лише документальні перевірки підприємств, що здійснюють реалізацію палива, перевіряючи наявність і правильність оформлення паспортів якості на пальне, а також документації, що засвідчує застосування процедури оцінки відповідності палива вимогам Технічного регламенту перед введенням його в обіг».

Також в Державній екологічній інспекції Поліського округу констатували, що «початок лабораторних досліджень характеристик пального дозволить забезпечити захист споживачів від неякісного пального та сприятиме підвищенню якості пального, що відпускається автовласникам, а також зменшить кількість викидів забруднюючих речовин в навколишнє природне середовище».

Фото, изображения:
Екологи почали відбирати проби пального на заправках у Житомирі та нагадують про санкції за неякісну продукцію Изображение 2
Екологи почали відбирати проби пального на заправках у Житомирі та нагадують про санкції за неякісну продукцію Фото 3
Екологи почали відбирати проби пального на заправках у Житомирі та нагадують про санкції за неякісну продукцію Изображение 4
Екологи почали відбирати проби пального на заправках у Житомирі та нагадують про санкції за неякісну продукцію Фото 1

Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: