Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Февраль » 15 » 10:44

Експерти розповіли, як правильно їздити у снігопад

15 Февраля 2021 897 0.0 0
Експерти розповіли, як правильно їздити у снігопад

Як не потрапити в халепу під час поїздки засніженими шляхами розповідає АвтоПортал. Взимку між смугами руху на проїжджій частині нерідко утворюються снігові перемети, які можуть ускладнити виконання маневрів. У цьому випадку експерти радять правильно вибирати кут в’їзду в перемет і виїзду. Чим гостріший буде кут, тим краще. Тобто і в’їжджати, і виїжджати потрібно максимально плавно.

При сильному снігопаді краще увімкнути ближнє світло, можна і з протитуманними ліхтарями. Справа в тому, що деякі водії вмикають в світлий час доби тільки денні ходові вогні, при цьому задні габаритні вогні не горять, що робить машину менш помітною.

Навіть при складних дорожніх умовах чимало автомобілістів «туляться» один до одного, але потрібно не забувати про бічний інтервал і дистанцію. Інтервал залежить від ширини вашого автомобіля і смуги руху. А що стосується дистанції, то правило трьох секунд працює завжди. Тобто розраховувати відстань до автомобіля попереду потрібно так, щоб в запасі завжди залишалося три секунди.

Під час снігопаду багато водіїв губляться і починають зміщуватися по дорозі або займати дві смуги, тому не бачать розмітку. Зорієнтуватися допоможуть знаки напрямку руху. Якщо знаків немає, то потрібно згадати, що ширина однієї дорожньої смуги в місті становить приблизно 2,75-3 метра, виходячи з цього і прикинути, скільки таких смуг може бути на дорозі, по якій ви їдете.

Під час руху засніженим покриттям також необхідно пам’ятати про те, що потрібно плавно натискати на педаль газу, так само максимально плавно гальмувати. А якщо вас все-таки занесло, то на автомобілі з переднім приводом газ потрібно використовувати для стабілізації.

Повороти, особливо на незнайомій дорозі, необхідно також проходити на плавному газі, скидаючи оберти до нього і додаючи після. При цьому траєкторію руху потрібно вибирати так, щоб в повороті не доводилося докручувати кермо.

 


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: