Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Июнь » 15 » 10:18

Названі найпопулярніші міфи при продажі автомобіля з пробігом, у які досі вірять покупці

15 Июня 2021 1861 0.0 0
Названі найпопулярніші міфи при продажі автомобіля з пробігом, у які досі вірять покупці

Покупка автомобіля справа не з легких. Без необхідного досвіду охочим придбати автівку можуть запросто накрутити локшину на вуха, а коли вони зрозуміють у чому справа – буде вже пізно.

За перші три місяці 2021 року свою першу реєстрацію в Україні пройшли 108,8 тис. легкових автомобілів. З цієї кількості трохи більше 21 тисячі автомобілів були новими, а  майже 88 тисячі – розмитнені іномарки з пробігом. Це свідчить про тотальну гегемонію старих іномарок з Європи та США над новими машинами, які пропонують салони в Україні.

Звісно, вживане авто підкуповує своєю вартістю, мовляв, плати в 2-3, а то й в 10 разів менше, ніж за нове авто і їзди собі в задоволення. Втім, є чимало підводних каменів, які інколи доводять, що скупий платить двічі, а то й тричі.

АвтоПортал підготував 3 найпопулярніші міфи, які регулярно використовують перекупники, при продажі старих автомобілів.

Міф 1. Рідний пробіг

Після масового засилля автомобілів на єврономерах у мережі були сотні тисяч оголошень про продаж автівок з пробігом 170-180 тисяч кілометрів. Таке враження, що «перекупам» просто сподобались ці цифри. Вони пропонували і пропонують 20-річні автомобілі марок Volkswagen, BMW, Audi та інших німецьких брендів, і що цікаво переважно дизельні, саме з такими пробігами.

Розчаруємо Тебе наш читачу, якщо такі авто і є, то їх вкрай мало і продають їх точно не за 4-5 тисяч доларів і на українській реєстрації. Насправді ж реальність набагато суворіша: пробіги таких авто сягають півмільйона і більше кілометрів, тобто має місце скручування кілометражу. До слова, в ЄС популярні дизельні моделі наїжджають 150-200 тисяч кілометрів за 2-3 роки.

Міф 2. Не бита, не фарбована

У наш час дуже складно знайти авто, в яке ніхто ніколи не в’їжджав чи не шкрябав бампером. Машин багато і їхня кількість постійно збільшується, тому навіть якщо ви законослухняний водій, то ваше авто можуть ненароком зачепити у дворі, на парковці, у нього може влетіти камінь чи зверху впасти гілка, бурулька.

Чимало деталей підфарбовуються локально, дещо відновлюють чи підварюють. Загалом, це не є суттєвою проблемою для вживаного автомобіля. Але жоден «перекуп» не скаже вам усю правду і буде переконувати у тому, що саме за цим авто, яке він намагається вам продати, доглядали як за музейним експонатом. Коронна фраза – «не бита, не фарбована».

Міф 3. Замінено всі розхідники та рідини

Ще одна «фішка» перекупників, на яку ведуться довірливі покупці. Вона полягає у тому, що в оголошеннях вказано, що, наприклад, авто пригнали з ЄС, але після цього було замінено: комплект ГРМ, усі технічні рідини, амортизатори, заправлено кондиціонер, замінено гальмівні колодки, встановлено сучасну магнітолу. Тобто все що продавець цього авто захоче вказати, додавши, що всі роботи проводились 2-5 тисяч кілометрів тому. Непогано, подумає потенційний покупець. Гаразд, але ж перекуп буде продавати це авто, а не їздити на ньому. Для чого йому тоді витрачатися на додаткові запчастини? Найімовірніше, було замінене те, що вже непридатне, і, як правило на найдешевші аналоги, якість яких залишає бажати кращого.

Вдалих пошуків і хороших автомобілів на вашому життєвому шляху!


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: