Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Октябрь » 11 » 14:55

Автобусна мережа Житомира: 4 маршрути курсують за старими схемами, а деякі взагалі скасували

11 Октября 2021 1510 0.0 0
Автобусна мережа Житомира: 4 маршрути курсують за старими схемами, а деякі взагалі скасували

Майже 10 днів минуло після запуску в Житомирі нової автобусної мережі. Він співпав з різким подорожчанням метану, яким живилася частина приватного транспорту. Через це деякі автобуси взагалі не змогли виїхати, один перевізник відмовився обслуговувати маршрути.

Про актуальні маршрути та про запуск нових в коментарі Житомир інфо розповів начальник управління транспорту та зв'язку міської ради Костянтин Підпокровний.

Так, через звернення містян маршрути № 5, № 30, № 8, № 44 знову курсують за старими схемами руху.

Як повідомив Костянтин Підпокровний, перевізник «Шеріфф» відмовився від двох маршрутів - № 11 та № 33. Пов'язано це з подорожчанням газу. Також з 7 жовтня у місті скасували новий маршрут № 27.
 

«Враховуючи, що було припинення маршрутів № 11 та № 33 – але тут добре, що хоча б перевізник попередив – було таке оперативне рішення прийнято щодо залучення комунальних автобусів на маршрут № 33. Маршрут № 11 забезпечили за рахунок автобусів маршруту № 27, який був новий, на «обкатці» не такий важливий для пасажира», – каже начальник управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Костянтин Підпокровний.


Поки нові маршрути - № 55 Ялинка – Обласна дитяча лікарня та № 21 Обласна дитяча лікарня – Інститут «Полісся» залишаються лише на папері.
 

«Маршрут № 55 – новий важливий напрямок, ми над ним будемо працювати – хто буде забезпечувати маршрут і коли, але вкрай важливіше було забезпечити маршрут № 33 комунальними автобусами. Маршрут № 21 поки взагалі не планувався відкриватись, він є в автобусній мережі. Запуск тільки після того, як почнуться якісь перемовини або погодження з обласною адміністрацією щодо погодження приміських маршрутів. Це пов’язано з тим, що у нас на Київському шосе немає міського автобусного маршруту», – сказав Підпокровний.

На маршруті № 33 наразі їздить шість комунальних МАЗів, а на маршруті № 23 - дев’ять автобусів ТТУ.

Усі інші маршрути сьогодні їздять за затвердженими схемами руху.


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: