Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Апрель » 8 » 16:44

У Коростишеві водій, якого позбавили права керування транспортом, їздив нетверезий за кермом і хотів відкупитись від патрульних

08 Апреля 2021 3622 0.0 0
У Коростишеві водій, якого позбавили права керування транспортом, їздив нетверезий за кермом і хотів відкупитись від патрульних

У Коростишеві нетверезий водій ВАЗівки запропонував поліцейським 500 гривень хабаря. Факт спроби дачі хабара належним чином задокументований. Розпочате досудове розслідування.

Про це 8 квітня повідомили на сайті ГУНП у Житомирській області.

«7 квітня увечері під час патрулювання м. Коростишева інспектори сектору реагування патрульної поліції місцевого відділу на одній з центральних вулиць виявили ВАЗівку, водій якої щойно порушив Правила дорожнього руху. У ході спілкування із 42-річним керманичем автомобіля поліцейські помітили у чоловіка характерні ознаки алкогольного сп’яніння та запропонували йому пройти відповідне освідування. Останній відмовився та намагався дати правоохоронцям 500 гривень, аби уникнути відповідальності. Факт пропозиції хабаря був належним чином задокументований слідчо-оперативною групою, яка прибула на місце події. Крім того, правоохоронці з’ясували, що минулого року чоловік уже притягувався до адміністративної відповідальності за керування у нетверезому стані і навіть був позбавлений судом права керувати транспортним засобом», – йдеться у повідомленні.

Відтак поліцейські склали на чоловіка відповідні адміністративні матеріали за ст. 130 (Керування транспортними засобами … особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння…) та ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, … стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) КУпАП.

Крім того, слідчі Коростишівського відділу поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Нині у рамках розпочатого провадження триває з’ясування всіх обставин події.

За чинним законодавством названі дії караються від штрафу до обмеження або позбавлення волі терміном від 2 до 4 років.


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: