Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Апрель » 13 » 19:11

Поблизу Житомира поліцейські зупинили непристебнутого водія Seat, а задокументували ще й спробу підкупу

13 Апреля 2021 1704 0.0 0
Поблизу Житомира поліцейські зупинили непристебнутого водія Seat, а задокументували ще й спробу підкупу

У селі Оліївка Житомирського району 13 квітня поліцейські зупинили автомобіль SEAT, водій якого знехтував ременем безпеки. Аби уникнути адміністративної відповідальності за порушення ПДР, чоловік запропонував 500 грн хабаря. Правоохоронці задокументували факт спроби підкупу та розпочали кримінальне провадження.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на інформацію Житомирського районного управління поліції.

«13 квітня інспектори сектору реагування відділу поліції №1 Житомирського районного управління під час патрулювання у селі Оліївці помітили автомобіль SEAT, водій якого знехтував правилами користування ременями безпеки», – йдеться у повідомленні.

Для з’ясування обставин поліцейські зупинили транспортний засіб. За кермом автомобіля перебував 43-річний житель одного з сіл Черняхівської селищної громади. Під час спілкування з водієм та огляду авто поліцейські також встановили, що чоловік належним чином не зареєстрував його переобладнання.

За таких обставин поліцейські склали матеріали про адміністративне правопорушення за ч. 5 та ч. 6 ст. 121 КУпАП (Порушення правил користування ременями безпеки та реєстрації транспортного засобу). Під час оформлення документів чоловік, щоб уникнути відповідальності, запропонував правоохоронцям 500 гривень.

Відтак факт пропозиції хабаря був задокументований слідчо-оперативною групою відділу поліції №1 Житомирського районного управління, яка прибула на місце події. Попередня правова кваліфікація – ч.1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. За чинним законодавством подібні дії караються від штрафу до обмеження або позбавлення волі терміном від 2 до 4 років.


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: