Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Март » 9 » 09:36

Топ-10 найцікавіших автомобілів, які дебютують в Україні у 2021 році

09 Марта 2021 1140 0.0 0
Топ-10 найцікавіших автомобілів, які дебютують в Україні у 2021 році

Цей рік має стати унікальним для українського автомобільного ринку: у 2021-му в країні дебютує рекордна кількість електромобілів. Ми побачимо інноваційні люксові електричні авто, а також «зелені» кросовери від більш доступних марок. Про це інформує MMR.net.ua.

Найактивнішими цього року в Україні будуть європейці. Саме вони презентують нам цілу низку електрокарів. А ось на японські та американські «електрички» навряд чи варто очікувати. Не розраховуйте поки що й на офіційний прихід Tesla. Любов українців до Ілона Маска цього року залишиться нерозділеною.

Прихильникам «традиційних цінностей» теж не варто засмучуватися. Буде цього року вдосталь і «бензинових» дебютів. В Україну повернеться популярна французька модель, яка отримала нове амплуа. А ще декілька дуже відомих кросоверів нарешті змінять покоління, та вже у новому вигляді з’являться в українських автосалонах.

Деякі ж моделі можуть відразу з’явитися в «класичному» та електричному вигляді.

Volkswagen Golf

Це дивно, але новий Volkswagen Golf, світова прем’єра якого відбулася ще у 2019-му, досі не доїхав до України. В українському представництві бренду обіцяють, що це станеться цього року.

«Гольф» восьмого покоління виглядає більш агресивно, ніж попередник. Проте, зовнішність автомобіля лишилася впізнаною. А ось зміни в інтер’єрі стали революційними. Фізичні кнопки залишилися лише на кермі, і ще пара – на центральному тунелі. В іншому управління практично всіма функціями автомобіля, навіть панорамним люком, здійснюється за допомогою сенсорів.

Також з’явилася значних розмірів вигнута панель, яка утворює «цифрове робоче місце», як його називають в компанії. В єдиному корпусі об’єднані 10,25-дюймовий екран з віртуальними шкалами приладів і дисплей мультимедійної системи, діагональ якого, в залежності від комплектації, становить від 8,25 до 10,25 дюйма. Крім того, передбачений проекційний дисплей.

Citroen C4

Прихильники марки Citroen добре пам’ятають хетчбек C4. Це був хороший автомобіль. Але через популярність кросоверів попит на нього почав падати. І французи вирішили зняти його з виробництва.

Минулого року компанія презентувала відроджену модель, яка змінила не тільки зовнішність, але й «орієнтацію» – відтепер це не хетчбек, а кросовер, який також буде представлено й в Україні.

У новинки є й електрична версія, яка також може з’явитися в Україні. Електричний C4 оснащується силовою установкою, до складу якої входить мотор потужністю 136 кінських сил та батарея ємністю 50 кіловат-годин. Така сама установка встановлюється на електричні Peugeot 2008 та Opel Mokka.

Kia Sportage

На цю новинку українці чекають, мабуть, найбільше. Kia Sportage – один з бестселерів вітчизняного ринку. Вже відомо, що світова прем’єра кросовера нового покоління відбудеться навесні. А до кінця року він має дістатися України.

Як буде виглядати новинка, ще невідомо. Хоча деякі іноземні видання стверджують, що новинка буде виглядати приблизно так, як на малюнку вище.

Як і раніше, кросовер побудують на одній платформі з Hyundai Tucson. За технічними характеристиками моделі будуть теж схожі.

Sportage «переїде» на нову платформу. Інженери Kia також паралельно працюють над моделлю з двома варіантами колісної бази.

Mitsubishi Outlander

Нарешті стало відомо, що вже в лютому дебютує нове покоління Mitsubishi Outlander, а до кінця 2021 року новинка має з’явитися й в Україні. Зовнішньо кросовер буде схожий на концепт Engelberg Tourer (на фото).

Одним з співвласників Mitsubishi є Nissan. Тож недивно, що новий Outlander збудували на одній платформі з X-Trail. В моторну лінійку увійде бензиновий двигун об’ємом 2,5 літра, потужністю 184 кінських сил і 245 Нм крутного моменту. Пару йому складе варіатор.

Також не виключається поява гібридної модифікації, основним ринком для якої стане Європа.

BMW iX

BMW традиційно представляє в Україні всі новинки. І новий електричний кросовер компанії iX не є виключенням. В українському офісі баварців підтвердили, що новинка з’явиться у нас вже до кінця 2021 року.

У рух електрокар призводить двомоторна установка потужністю 500 кінських сил. Вона забезпечує розгін з місця до 100 кілометрів на годину менше, ніж за п’ять секунд. Ємність батареї перевищує 100 кіловат-годин. Це дозволяє iX проїжджати на одному заряді більше 600 кілометрів за циклом WLTP.

На зарядку до 100% від звичайної мережі потрібно 11 годин. Однак передбачений і більш швидкий варіант: поповнити запас енергії до 80% від мережі постійного струму потужністю до 200 кВт можна за 40 хвилин.

Nissan Qashqai

Світова прем’єра нового Nissan Qashqai запланована на весну 2021 року. Новий кросовер стане просторішим. Збільшиться простір як в салоні, так і в багажнику.

Для нового Qashqai заявлені система NissanConnect, аудіосистема Bose Premium з 10 динаміками і бездротова зарядка для смартфона, а також оздоблення крісел шкірою «наппа».

Важіль перемикання передач замінять джойстиком, а на повнопривідних версіях з’явилася шайба вибору режимів руху.

В Європі модель запропонують з 1,3-літровим бензиновим турбомотором в декількох варіантах форсування, а також гібридну модифікацію з установкою e-Power: двигун не приводить в дію колеса безпосередньо, а відповідає за підзарядку батарей, що живлять електромотор.

Mercedes EQA

В січні 2021 року Mercedes презентував свій новий електричний кросовер – EQA. А за декілька днів до прем’єри українське представництво компанії повідомили, що ця модель буде продаватися й в Україні.

Поки модель представлена в єдиній модифікації – EQA 250. Її оснащено електромотором потужністю 190 кінських сил і батареєю ємністю 66,5 кіловат-години. На одній зарядці кросовер може проїхати 426 кілометрів за циклом WLTP.

Першу «сотню» електромобіль набирає приблизно за 9 секунд. А максимальна швидкість обмежена електронікою на позначці 160 кілометрів на годину.

Hyundai Tucson

Багато хто вже чекає на абсолютно новий Hyundai Tucson. І ми розуміємо цих людей. Бо нове покоління кросовера вийшло дуже цікавим.

Новий «Туссан» отримав складну передню оптику в формі бумерангів, яка візуально об’єднана з решіткою радіатора і складається з трапецієподібних елементів. Нижче розташовані блоки ближнього і дальнього світла, замасковані під противотуманки. Не менш складною виглядає рельєф боковин з численних ламаних ліній.

Всередині – віртуальна панель приладів діагоналлю 10,25 дюйма, у якій відсутній козирок. Центральна консоль позбавлена фізичних клавіш.

Renault Logan

По дорозі до покупців десь загубився новий Logan, а з ним й його побратим Sandero. Цю парочку було презентовано ще у вересні минулого року. Але до покупців вона ще досі не добралася. Тож в автосалонах, у тому числі й українських, ми чекаємо на них у 2021-му.

В основі нового сімейства «логанів» – нова для цієї моделі платформа. Французи вирішили побудувати нове покоління на одній архітектурі з Renault Clio. Таке рішення, скоріш за все, продиктовано питаннями безпеки. Бо у румунської платформи були з цим проблеми.

Серед зовнішніх змін – нова світлодіодна оптика в «реношному» стилі, закруглені бампери з протитуманними фарами, нова решітка радіатора з хромованими елементами і рельєфний капот.

Всередині – нова архітектура передньої панелі, 7-дюймовий тачскрін мультимедіа, тримач для смартфона, новий блок управління кліматом і нова приладова панель.

Toyota Land Cruiser

Навесні 2021 року має дебютувати новий Toyota Land Cruiser, якому в інтернеті приписують індекс 300. І для багатьох українців це буде подія важливіша за дебют нових Land Rover Defender, Suzuki Jimny та Jeep Wrangler разом взятих.

Позашляховик нового покоління може втратити мотор об’ємом 4,6 літра. Йому на зміну прийде більш екологічна 3,5-літрова бітурбована «шістка» потужністю 415 кінських сил. Альтернативою може стати гібридна силова установка і 3,3-літровий дизель.


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: