Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Август » 9 » 10:35

Як розмитнити автомобіль в Україні у 2021 році

09 Августа 2021 1083 0.0 0
Як розмитнити автомобіль в Україні у 2021 році

Складність і непрозорість розрахунку митних платежів перша проблема, з якою зустрічається кожен, хто вирішив ввезти в Україну автомобіль з-за кордону. Поняття «розмитнення авто» у більшості асоціюється з величезними сумами податків і постійно мінливим законодавством. Ставки акцизів і мита регулярно коректуються і навіть ПДВ то вводиться, то скасовується, наприклад для електромобілів.

25 листопада 2018 року набрав чинності Закон 8487, який фактично дозволив ввезення іномарок з нормами екологічності Євро-4 і нижче. Крім цього в десятки разів були знижені ставки акцизу на легкові автомобілі. Однак додався і «коефіцієнт віку» ставка акцизу множиться на вік автомобіля. Також депутати повернули й акциз на електромобілі, який тепер розраховується виходячи з місткості батареї в кВт часах.

Отже, які податки реально діють зараз при розмитненні авто?

Ввізне мито. Ставка мита на більшість ввезених ТЗ становить 10% від сумарної митної ціни автомобіля, за винятком дизельних автобусів для перевезення понад 10 осіб з об’ємом двигуна понад 5 літрів (ставка 20%), ТЗ з електродвигуном (0%), а також нових легкових автомобілів з об’ємом двигуна понад 3 літрів (6%). Ставки визначені «Митним тарифом України».

Акцизний податок – збір. Нараховується по різному для різних типів ТС. У більшості випадків залежить від віку авто, типу палива, обсягу або потужності двигуна.

ПДВ. 20% від суми митної вартості, ввізного мита та акцизного податку. З 2018 році ПДВ не поширюється на електромобілі

Крім цього при виборі авто варто врахувати, що власників легковиків вартістю понад 375 мінімальних зарплат, а це – 2437500 гривень, не старше 5 років у 2021 році чекає Транспортний податок 25.000 грн в рік. Приблизно розрахувати вартість конкретного автомобіля можна за допомогою калькулятора на сторінці Міністерства.


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: