Авто ЖЖ » Новости » 2023 » Октябрь » 23 » 14:56

Недорогий та надійний акумулятор: міф чи реальність

23 Октября 2023 295 0.0 0
Недорогий та надійний акумулятор: міф чи реальність

Дуже часто покупці шукають недорогу, але надійну акумуляторну батарею. На вартість АКБ впливає не тільки репутація виробника, а ще й характеристики місткості, пускового струму, використана технологія. Зекономити можна, обираючи та плануючи купити акумулятор правильно та з урахуванням усіх параметрів.

Як обрати недорогий акумулятор

Частіше за все стандартних параметрів достатньо для надійної служби, тому треба звернути увагу на:

  • Місткість. Придбання занадто потужної АКБ може навіть нашкодити, тому що електричні системи автомобілів розраховані на конкретні показники. Водночас невеликого запасу місткості достатньо, якщо прийшла дуже холодна зима.
  • Пусковий струм. Цей показник в новому акумуляторі не повинен бути нижче, ніж у попереднього. Якщо небагато додаткових опцій, наприклад вбудовані ТВ або масаж сидінь, достатньо стандартних значень. Навіть взимку – 500-600 A при місткості 60 A*год.
  • Технологія. У каталозі магазину ATL.ua продаються батареї з різними типами електролітів: кислотні, AGM (адсорбований електроліт), GEL. Кислотні моделі найдешевші, GEL-акумулятори найдорожчі, але і найбезпечніші та довговічні.

Недорогі та надійні бренди

Якісний АКБ може коштувати недорого, адже існує дуже багато виробників, у тому числі і українських, які пропонують хороший продукт. Топ-3 кращих бюджетних виробників акумуляторів:

  • Forse. Вітчизняний виробник, який випускає 12 різних моделей АКБ з класичною технологією, хорошим експлуатаційним ресурсом та пристосованістю до українського клімату. Батареї підходять до авто від європейських та азійських концернів, відповідають стандартам ЄС. Середній строк використання – 5 років.
  • Varta. Чеський виробник, АКБ якого підходять до всіх автомобілів. Виробник найбільше приділяє уваги таким особливостям, як висока внутрішня потужність, якість, герметичність та міцний корпус, зручний розмір, легка установка та швидка зарядка.
  • Exide.  Акумулятори цього бренду оптимально адаптовані під авто з великою кількістю електроприладів, є різні лінійки для конкретних моделей авто. Переваги – доступна вартість, високі пускові параметри та рівень заряду (ідеально для міських умов), герметичний корпус, здатність працювати у холоді.

Недорогі, надійні та довговічні акумулятори існують. Будьте впевнені, що ви не переплачуєте за непотрібні технології, обирайте згідно з характеристиками та потребами, звертайте увагу не лише на популярні бренди.


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: