Авто ЖЖ » Новости » 2009 » Август » 12 » 17:25

ГАИ провела операцию "Автобус-2009"

12 Августа 2009 3096 0.0 0
ГАИ провела операцию
Загальнодержавна операція "Автобус-2009", що мала на меті посилення безпеки пасажирських перевезень, тривала в Україні упродовж червня.

Зважаючи на актуальність проблеми профілактики аварійності на пасажирському транспорті, цього року до проведення операції залучено понад 3,8 тис. особового складу Державтоінспекції та 255 працівників територіальних управлінь Головавтотрансінспекції Міністерства транспорту та зв'язку України.
Під час проведення заходів здійснено перевірки більше 10,6 тис. автоперевізників, які надають послуги з пасажирських перевезень. При цьому значна увага приділялася перевізникам, які не мають власної матеріально-технічної бази та здійснюють щоденний передрейсовий контроль технічного стану автотранспорту та стану здоров'я водіїв на договірних засадах, - перевірено 8,7 тис. таких перевізників, що становить 80 % від загальної кількості перевірених.

У ході здійснення заходів оглянуто 111,7 тис. автобусів і мікроавтобусів, у тому числі 8 тис. автобусів, що використовуються для перевезення організованих груп дітей. При цьому виявлено 12,4 тис. одиниць пасажирського автотранспорту з технічними несправностями, що загрожують безпеці дорожнього руху, тобто майже кожен дев'ятий перевірений автобус.

За результатами перевірок працівниками ДАІ заборонено експлуатацію 7,5 тис. одиниць пасажирського автотранспорту, або 60 % автобусів з виявленими технічними несправностями.

У період проведення профілактичних заходів посилено контроль Державтоінспекції за дотриманням водіями пасажирського автотранспорту Правил дорожнього руху. При нагляді за дорожнім рухом та проведенні рейдових цільових перевірок працівниками ДАІ виявлено та припинено 45,3 тис. порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями цієї45,3 тис. порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями цієї категорії автотранспорту. З них 246 випадків керування водіями транспортними засобами у стані алкогольного сп'яніння. Наприклад, 17.06.2009 року о 06:00 у м. Дніпропетровську через порушення ПДР був зупинений мікроавтобус “Мерседес-Бенц”, що належить ТзОВ „Автотранссервіс” м. Дніпропетровська. У ході подальшої перевірки з'ясовано, що водій керував транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння. Також виявлено 6,4 тис. фактів перевищення встановленої швидкості руху, 1,9 тис. фактів керування пасажирським автотранспортом без категорії „Д” у посвідченні водія, 685 фактів порушення правил переїзду залізничних переїздів. Наприклад, 13.06.2009 року у Хмельницькій області працівники ДАІ зафіксували факт, коли водій автобуса “А-075”, проїхав залізничний переїзд по зустрічні смузі руху, здійснюючи при цьому обгін попутного автомобіля.

За виявленими правопорушеннями працівниками Державтоінспекції складено понад 54 тис. адмінпротоколів, у тому числі 2 тис. - на посадових осіб автогосподарств пасажироперевізників за випуск на лінію технічно несправного автотранспорту, 288 протоколів - за невиконання приписів ДАІ, майже 3,5 тис. - за порушення вимог безпеки при наданні послуг з перевезення пасажирів автомобільним транспортом. Крім того, видано 7,2 тис. приписів ДАІ на усунення виявлених недоліків та порушень, направлено 211 подань до Головавтотрансінспекції стосовно вирішення питання про позбавлення пасажироперевізників ліцензій.

Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: