Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Май » 30 » 10:51

З 1 червня на дорогах почнуть діяти нові правила

30 Мая 2021 2713 4.0 0
З 1 червня на дорогах почнуть діяти нові правила

Йдеться про сезонні обмеження руху великовагових транспортних засобів у денну пору, пише MMR.

Укравтодор нагадав водіям про сезонні обмеження руху великовагових транспортних засобів у денну пору. Вони щороку вводяться на початку літнього сезону задля збереження автомобільних доріг загального користування. На автомобільних дорогах загального користування державного значення встановлено відповідні заборонні дорожні знаки та інформаційні щити. Про застосування зазначених обмежень та місць розміщення тимчасових майданчиків поінформовано дотичні центральні органи виконавчої влади та асоціації автомобільних перевізників.

Кого стосується заборона? Транспортних засобів, фактичною масою понад 24 тонни і навантаженням на вісь понад 7 тонн. Для кого роблять виняток? Вантажівок, що здійснюють перевезення небезпечних, швидкопсувних вантажів, живих тварин і птиці, а також перевезення, пов’язані із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій. За яких умов обмежується рух? У денну пору доби при температурних показниках повітря вище +28 градусів за Цельсієм.

Що робити водіям? Перечекати спекотний період можна на майданчиках для тимчасової стоянки транспортних засобів в смугах відведення автомобільних доріг та біля об’єктів дорожнього сервісу. Відшукати місце відстою вздовж державних доріг можна за вказівникам. Також можна скористатися TIR-паркінгом. Хто контролює дотримання обмеження? Згідно з чинним законодавством, дотримання водіями вантажних засобів сезонних обмежень та вагових параметрів перевіряють територіальні підрозділи Укртрансбезпеки та обласні підрозділи Національної поліції України.


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: