Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Сентябрь » 2 » 18:20

Водій легковика, який рік тому в Житомирі п'яним та на шаленій швидкості збив на смерть пішохода, отримав 3 роки ув’язнення

02 Сентября 2021 1245 0.0 0
Водій легковика, який рік тому в Житомирі п'яним та на шаленій швидкості збив на смерть пішохода, отримав 3 роки ув’язнення

Водій Renault Megane, який на світанку 16 вересня 2020 року на проспекті Незалежності в Житомирі, на смерть збив пішохода, отримав три роки позбавлення волі.

Про це йдеться у вироку Богунського райсуду Житомира від 5 серпня 2021 року, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У матеріалах суду зазначається, що о 4.06 16 вересня 2020 обвинувачений, куруючи автомобілем Renault Megane в межах населеного пункту, перевищив швидкість, а саме рухався проспектом Незалежності зі швидкістю 127,8 км/год. При цьому, наближаючись до нерегульованого пішохідного переходу, він не знизив швидкість і не зупинився, аби пропустити пішохода, що перетинав проїжджу частину. В результаті наїзду потерпілий отримав численні травми, від яких помер на місці події.

Скріншот з матеріалів суду

У суді обвинувачений визнав свою вину частково. Стверджував, що рухався в лівій смузі зі швидкістю 80 км/год, коли раптово на дорогу вибіг пішохід. Аби уникнути зіткненні водій вивернув кермо вліво і вже на зустрічній смузі збив людину.

У суді свідок ДТП розповів, що того ранку йшов із загиблим по вулиці Східній в напрямку Малинського ринку. На дворі було ще темно. Коли намірились переходити дорогу по пішохідному переході на проспекті Незалежності, він помітив вдалечині світло фар автомобіля, що рухався зі сторони Богунії. Втім оцінити швидкість транспортного засобу не зміг, оскільки автомобіль був далеко. Чоловік не став переходити дорогу, а от інший пішохід, навпаки, пришвидшив рух, аби встигнути перетнути середину проїжджої частини. Свідок стверджує, що швидкість автомобіля була не менше 100 км/год, водночас, за його словами, і потерпілий, і водій намагалися уникнути зіткнення.

Скріншот з матеріалів суду

За висновком медичного огляду, проведеного того ж дня, було встановлено, що водій автомобіля перебував у стані алкогольного сп’яніння. Цей факт обвинувачений підтвердив і в суді.

Згідно висновку експерта, швидкість автомобіля до моменту екстренного гальмування становила 127,8 км/год.

Скріншот з матеріалів суду

Дослідивши усі матеріали справи суд визнав обвинуваченого винним і призначив покарання у виді 3 років позбавлення волі з позбавленням керувати транспортними засобами строком 3 роки.

Скріншот з матеріалів суду


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: