Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Январь » 19 » 15:45

У Житомирі оштрафували водія тролейбуса, який протаранив 5 припаркованих автомобілів

19 Января 2021 2845 0.0 0
У Житомирі оштрафували водія тролейбуса, який протаранив 5 припаркованих автомобілів

У Житомирі суд на 340 грн оштрафував водія тролейбуса, який на вулиці Вітрука протаранив 5 припаркованих автомобілів: Peugeot, Citroen, Lexus, Renault, Mercedes.

Про це йдеться у постанові Корольовський районного суду м. Житомира, ухваленій 11 січня 2021 року. У Єдиному державному реєстрі судових рішень постанову оприлюднили 14 січня. Про це інформує Житомир.info

Сама ж ДТП трапилася 10 грудня 2020 року – у день, коли на вулиці була сильна ожеледиця.

“ОСОБА_1 10 грудня 2020 року о 17 год. 25 хв. в м. Житомирі по вул. Вітрука, 42/7, керуючи тролейбусом ЗИУ 682Г-016 (…), не врахував дорожню обстановку, не вибрав безпечну швидкість руху, не дотримався безпечного бокового інтервалу та скоїв наїзд на припарковані транспортні засоби Peugeot Partner д.н. НОМЕР_3, Citpoen д.н. НОМЕР_4, Lexus д.н. НОМЕР_5, Renault Kangoo д.н. НОМЕР_6, Mercedes Benz Vito д.н. НОМЕР_7. Внаслідок ДТП всі транспортні засоби отримали механічні пошкодження з матеріальними збитками”, – йдеться у постанові.

Зазначено, що при розгляді справи в суді водій тролейбуса свою вину визнав повністю та підтвердив дані, викладені у протоколі про адміністративне правопорушення.

Тож суд постановив: “ОСОБА_1 визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 124 КУпАП, та обрати йому адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в сумі 340 (триста сорок) гривень”.

Також з працівника ТТУ стягнули 454 грн судового збору.

Постанова може бути оскаржена до Житомирського апеляційного суду через Корольовський районний суд м. Житомира протягом 10 днів з дня її винесення.

А Богунський районний суд 5 січня ухвалив постанову стосовно ще однієї ДТП, яка трапилася того ж дня, 10 грудня 2020 року. Йдеться про дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Героїв Пожежних: там студент другого курсу місцевого університету, будучи за кермом Ssang Yong Korando, в’їхав у електроопору, після цього стовп упав та розгромив на цегляний паркан приватного будинку.

“ОСОБА_1 10.12.2020 року о 14 годині 11 хвилин, керуючи транспортним засобом Ssang Yong Korando (…) по вул. Героїв Пожежних, 6 м. Житомира, не врахував дорожньої обстановки, не вибрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та скоїв наїзд на електроопору, яка по інерції впала на паркан будинку по вул. Г.Пожежних, 6, пошкодивши його. При ДТП автомобіль та паркан отримали механічні пошкодження з матеріальними збитками”, – йдеться у постанові, оприлюдненій у Єдиному державному реєстрі судових рішень 11 січня 2021 року.

Водій свою вину у вчиненні правопорушення визнав, а суд оштрафував його на 340 грн.

“ОСОБА_1 визнати винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ст. 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та застосувати до нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 340 (триста сорок) гривень”, – сказано у постанові.

На користь держави з чоловіка стягнули судовий збір у розмірі 420,40 грн.

Постанова може бути оскаржена до Житомирського апеляційного суду через Богунський районний суд м. Житомира протягом 10 діб з дня винесення постанови.

 

Фото, изображения:
У Житомирі оштрафували водія тролейбуса, який протаранив 5 припаркованих автомобілів Изображение 2
У Житомирі оштрафували водія тролейбуса, який протаранив 5 припаркованих автомобілів Фото 1

Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: