Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Декабрь » 17 » 19:39

Платних доріг в Україні не буде багато

17 Декабря 2021 669 0.0 0
Платних доріг в Україні не буде багато

Для того, щоб проект платної дороги був економічно успішним та цікавим для інвесторів, середньорічний трафік на ній має бути не меншим за 18 000 автомобілів на добу. Оскільки наразі таке відбувається лише неподалік від Києва та деяких інших міст-мільйонників, не варто чекати в ближньому майбутньому великої кількості таких доріг в Україні.

Про це йшлося в інтерв’ю заступника міністра фінансів Олександра Кави інформаційному порталу LegalHub, повідомляє MMR.net.ua.

За словами замміністра, надто великого руху не спостерігається навіть на трасі «Київ-Одеса». Якщо розглядати трафік на ділянках у районі Умані, він складає лише 5 000 машин, а цього недостатньо для нормального функціонування концесійного проекту.

Наразі Олександр Кава бачить лише дві траси, на які варто звернути увагу інвесторам та будівельникам платних доріг. Перша – це нова автомагістраль від Києва до Біліої Церкви в обхід населених пунктів. На відміну від вже існуючої, її можна було б побудувати як шестисмугову швидкісну дорогу із дозволеною швидкістю руху 130 км/ч.

Другий можливий проект – дорога від Стрия до Мукачева через гірський хребет. Вона би дозволила діставатися зі Львова до Мукачева за 2 години замість 4-х, потрібних зараз. А із заощаджених таким чином на бензині коштів люди, на думку Кави, радо би сплачували таксу за проїзд концесійною дорогою.


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: