Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Июнь » 6 » 15:57

Названо 5 дієвих способів, як заощадити пальне влітку

06 Июня 2021 1273 0.0 0
Названо 5 дієвих способів, як заощадити пальне влітку

Експерти перерахували декілька секретів, які зможуть допомогти заощадити паливо в спеку.

Фільтруємо правильно

Для початку необхідно упевнитися, що фільтри – повітряні та паливні чисті. У разі їх засмічення агрегат не здатний видавати повну тягу, змушуючи автомобіліста сильніше тиснути на педаль газу і витрачати набагато більше палива. «Воздухан» забивається набагато швидше, тому змінювати його потрібно частіше.

Геть опір

Для того, щоб заощадити пальне, потрібно зменшити силу тертя кочення коліс й опір повітря. Для вирішення першого завдання необхідно накачати сильніше покришки, це зробить автомобіль більш «жорстким» на ходу, і значно знизить споживання бензину.

Оливні тонкощі

Для водіїв, які вважають себе підкованими в технічному плані, прекрасно підійде спосіб економії палива, заснований на застосуванні менш в’язкого моторного мастила. До питання вибору оливи варто підходити досить обережно, при цьому звіряючись з інструкцією по експлуатації машини.

Економимо на зручностях

На споживання бензину впливає і експлуатація допоміжних систем автомобіля. Всі ці системи приводяться в дію мотором – нехай і не ДВЗ. Таким чином, за рахунок додаткового навантаження на двигун зі сторони електрогенератора живиться гучно аудіосистема вашого авто та кондиціонер.

Неквапливе кермування

Манера водіння теж дає значну економію. Пересуватися потрібно таким чином, щоб робити менше зупинок – наприклад, на тих же світлофорах. Так, при цьому безповоротно втрачається кінетична енергія автомобіля, на накопичення якої раніше був витрачений той чи інший об’єм пального.


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: