Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Декабрь » 15 » 19:21

Кабмін хоче примусово вилучати земельні ділянки для будівництва доріг

15 Декабря 2021 843 0.0 0
Кабмін хоче примусово вилучати земельні ділянки для будівництва доріг

Кабінет Міністрів України пропонує примусове платне вилучення земельних ділянок для будівництва автомобільних доріг загального користування державного значення.

Про це йдеться у зареєстрованому 10 грудня законопроєкті №6422. Ініціатором законопроєкту є прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Згідно із законопроєктом, органи виконавчої влади або місцевого самоврядування можуть приймати рішення про відчуження земельної ділянки з метою будівництва автомобільних доріг загального користування на підставі суспільної потреби.

Якщо уряд не досягає згоди з власником земельної ділянки та нерухомості на відчуження протягом одного місяця, то відомство звертається до адміністративного суду з позовом про платне примусове відчуження зазначених об'єктів.

У законопроєкті уточнюється, що суд прийматиме рішення за правилами спрощеного позовного провадження протягом одного місяця. Судовий збір під час розгляду таких справ не стягуватиметься.

Апеляції у справах про примусове відчуження земельних ділянок розглядатиме Верховний суд у двомісячний строк.

Також зазначається, що ухвалення законопроєкту забезпечить прискорення розвитку мережі автомобільних доріг та покращення їх транспортно-експлуатаційного стану та зменшить на третину терміни відчуження земельних ділянок.


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: