Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Июль » 30 » 08:22

Як впливає на алкотестер квас та кефір?

30 Июля 2021 1396 0.0 0
Як впливає на алкотестер квас та кефір?

У спекотні дні водії вживають багато різних видів прохолодних напоїв. При цьому розпивання квасу, кисломолочної продукції або безалкогольного пива перед поїздкою за кермом досі викликає багато суперечок. Увагу цьому питанню приділяє і поліція.

Будь-який кисломолочний продукт містить невелику кількість етилового спирту. До таких продуктів відносяться кефір, кисле молоко, айран та інші. І чим довше кисломолочний напій знаходиться не в холодильнику, а при температурі понад 15 градусів за Цельсієм, тим вище ризик бродіння.

У свіжому кефірі порядку 0,02 об’ємних відсотків етилового спирту на літр. А в кефірі, який лежить в холодильнику понад дві доби, ця цифра вже 0,04-0,06%. Але якщо після вживання кефіру відразу ж використовувати алкотестер, він може показати результат до 0,3 проміле. Досить почекати 15-20 хвилин, і результат буде вже нульовий.

Якщо людина збирається керувати автомобілем, то за рекомендаціями лікарів не варто пити більш як три літри кефіру за раз, а сідати за кермо потрібно не раніше, ніж через годину після кефіру.

Інша категорія напоїв, які теж мають в складі невеликі дози етилового спирту, це напої з процесами бродіння. Йдеться про квас і фруктові соки, термін зберігання яких добігає кінця або вже закінчився.

Якщо залишити яблучний сік в кімнаті, то він потихеньку почне перетворюватися в сидр. А у квасі за складом може бути від 1 до 5 грамів алкоголю на літр. Але з таких напоїв спирт швидко випаровується. Стандартний квас це 1-2 грами на літр, в живому квасі показник трохи більше, як раз не більше 5 грамів. Але це не ті дози, які реєструються як алкогольне сп’яніння. Для того, щоб на алкотестери був нульовий результат, потрібно почекати близько пів години після приймання таких напоїв, і можна спокійно їхати порадив.

За кількістю алкоголю в безалкогольному пиві можна прирівняти до квасу.


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: