Авто ЖЖ » Новости » 2022 » Март » 22 » 17:58

Ферстаппен про нові боліди: «На трасах з великою кількістю повільних поворотів буде не так вже й весело»

22 Марта 2022 924 0.0 0
Ферстаппен про нові боліди: «На трасах з великою кількістю повільних поворотів буде не так вже й весело»

Пілот «Ред Буллу» Макс Ферстаппен, відповідаючи на питання про підсумки передсезонних тестів, визнав факт покращення стабільності поведінки боліда при переслідуванні суперників упритул. 

Нагадаємо, проблему різкої втрати притискної під час переслідування у «Формулі-1» прагнули вирішити насамперед, розробляючи новий технічний регламент.

Також слід додати, що найочікуваніші перегони «Формула-1» розпочалися декілька днів тому. Перша гонка стартувала 20-го березня в Бахрейні, наступна запланована на 27-е березня в Саудівській Аравії. Прочитати актуальні новини зі світу спорту, а також знайти прогнози на «Формулу-1» та інші матчі з вигідними коефіцієнтами від букмекерських контор можна на сайті Vseprosport.

Нагадаємо, у гонках бере участь 10 команд: «Williams», «Red Bull», «Aston Martin», «Scuderia Ferrari», «Alpine», «McLaren», «Scuderia AlphaTauri», «Mercedes AMG F1», «Alfa Romeo», «Haas».

Ферстаппен вважає, що ситуація щодо покращення стабільності поведінки боліда при переслідуванні суперників упритул покращала. Гонщик розповів, що переслідувати стало простіше, ніж минулого року, коли опинившись позаду суперника, гонщик раптово стикався з недостатньою або сильно надмірною повертальністю боліда. І в таких випадках контролювати болід ставало просто неможливо, розповів Макс Ферстаппен.

Також пілот «Ред Буллу» поділився думкою про те, чи принесуть нові машини гонщикам більше задоволення з погляду пілотажу. За словами Ферстаппена, все залежить від траси, де проходить Гран-прі. Макс зазначив, що нові машини значно повільніше проходять повільні повороти - тому що вони набагато важчі, ніж попередні. Так що на трасах з великою кількістю повільних поворотів буде не так вже й весело, підсумував пілот. Проте на трасах, де багато швидкісних поворотів може бути цікаво, додав Ферстаппен.

Нагадаємо, що, попри побоювання інженерів, машини «Формули-1», побудовані за новим технічним регламентом 2022 року, не виявилися максимально схожими одна на одну. Навпаки, вони відрізняються значно серйозніше, ніж це було в останні сезони.

Нові боліди виглядають простіше, з меншою кількістю аеродинамічних пристроїв, які псували естетичну привабливість болідів попередніх поколінь.

Боліди 2022 року обіцяють знизити втрати притискної сили до 4% у першому випадку і до 18% — у другому.

Нові правила включають активне використання граунд-ефекту, застосування якого звелося до мінімуму 40 років тому. Елементи кузова та шасі боліда спрощені. У новому сезоні гонщики використовуватимуть 18-дюймові колісні диски замість класичних 13-дюймових.


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: