Авто ЖЖ » Новости » 2020 » Декабрь » 29 » 09:39

Депутату Житомирської обласної ради Дмитру Кропачову оголосили підозру у вчиненні ДТП, під час якої загинула людина

29 Декабря 2020 1293 0.0 0
Депутату Житомирської обласної ради Дмитру Кропачову оголосили підозру у вчиненні ДТП, під час якої загинула людина

Депутату Житомирської обласної ради Дмитру Кропачову оголосили підозру у вчиненні смертельної ДТП. Досудове розслідування у справі продовжувалося два роки. Про це на своїй сторінці в мережі Фейсбук повідомляє сам депутат. 

"Отже, досудове розслідування у справі про ДТП завершилося, і я набув статусу підозрюваного, що спростовує чутки про "зам’яв за енну суму". Мені дали час на ознайомлення з матеріалами справи (4 томи). Я зрозумів, чому так довго тривало слідство: експертизи неоднозначні й не дозволяють категорично стверджувати про наявність/відсутність прямого причинного зв’язку між моїми діями та заподіянням смерті пішоходу. Усвідомлюючи, що будь-який водій несе відповідальність, вважаю себе винним, бо перевищив дозволену в населеному пункті швидкість та рухався 80-90 км/год (дозволена швидкість – до 50 км/год). Однак адвокат зазначає, що ситуація неоднозначна щодо того, міг я уникнути наслідків чи ні та чи пов’язано це з порушенням правил дорожнього руху. Іншими словами, наявний чи відсутній склад злочину. Істину може встановити лише суд", – зазначив депутат.

Також Кропачов пообіцяв оприлюднити результати досудового розслідування та надати докази, що аналізи не виявили у нього в крові наркотичних речовин та алкоголю. 

"Пішохода я бачив, проте не очікував саме такого розвитку подій. Давати оцінку діям пішохода вважаю некоректним. Свідчення надав, вони публікувалися й у ЗМІ. Пішохід був поза межами пішохідного переходу. Тривалість розслідування була не на мою користь, бо на цьому постійно робилися якісь спекуляції. Я – законослухняний громадянин, ніде не ховаюся і живу досить публічним життям. Наскільки розумію, згідно з Кримінально-процесуальним кодексом на слідство відведено 18 місяців. Під час проведення експертиз цей термін зупиняється. При оголошенні підозри є термін, у який треба передати справу до суду. Він обмежує слідство: мене тримали в статусі свідка, щоб провести всі слідчі дії та необхідні експертизи для обґрунтування підозри. Злочин, у якому мене підозрюють, є тяжким, однак він неумисний. Усі, хто сідає за кермо, не застраховані від порушення правил дорожнього руху та страшних наслідків. Я не уникаю відповідальності. Однак, як усі громадяни, маю право на юридичний захист та справедливий суд. Також нагадую про презумпцію невинуватості", – пише Дмитро Кропачов.

Крім того, він зазначає, що потерпілі не мають до нього моральних та матеріальних претензій.

 


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: