Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Сентябрь » 16 » 08:47

Чоловік, який у Житомирській області п’яним на мотоциклі збив велосипедистку, отримав 5 років ув’язнення і має сплатити потерпілим 200 тис.

16 Сентября 2021 741 0.0 0
Чоловік, який у Житомирській області п’яним на мотоциклі збив велосипедистку, отримав 5 років ув’язнення і має сплатити потерпілим 200 тис.

Молодик, який 28 квітня 2021 сів п’яним за кермо несправного мотоцикла і в селищі Довбиш Новоград-Волинського району на смерть збив жінку на велосипеді, отримав 5 років ув’язнення і має сплатити понад 200 тис. грн родині загиблої.

Про це йдеться в ухвалі Баранівського районного суду від 8 вересня 2021, оприлюдненій в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У матеріалах суду зазначається, що обвинувачений - уродженець Житомира 28 червня близько 22.00, не маючи посвідчення водія на право керування мотоциклом, перебуваючи в стані сп’яніння, керував мотоциклом «ИЖ», гальмівна система якого внаслідок демонтажу елементів переднього гальмівного механізму знаходилась в технічно несправному стані. Рухаючись в темну пору доби по частково освітленій вулиці Чорновола в смт Довбиш перевищив швидкість і в’їхав у велосипедистку, що рухалась попереду. 38-річна жінка загинула на місці події. У загиблої залишилось троє дітей, двоє з яких неповнолітні.

Обвинувачений свою вину у скоєному визнав, просив його суворо не карати, бо має на утриманні неповнолітню дитину, частково відшкодував потерпілій стороні завдані збитки (40 тис. грн моральної шкоди) і бажає й надалі надавати матеріальну допомогу родині загиблої.

Дослідивши матеріали справи суд прийняв рішення призначити покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням водійських прав на 5 років. Також суд ухвалив стягнути з обвинуваченого 5,5 тис. грн за проведені експертизи.

Цивільний позов суд задовольнити частково.

«Стягнути з Моторно транспортного страхового бюро України на користь ОСОБА_2 страхове відшкодування утриманцям померлої в сумі 216 000 (двісті шістнадцять) тисяч грн, 7 300 (сім тисяч триста) грн витрат на ритуальні послуги, 72 000 (сімдесят дві тисячі) грн моральної шкоди. Стягнути з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 200000 (двісті тисяч) грн моральної шкоди. Стягнути з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 6000 (шість тисяч) грн витрат на правову допомогу», - йдеться в ухвалі суду.


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: