Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Январь » 28 » 09:42

Влада знову пішла на поступки “євробляхерам”: що обіцяють

28 Января 2021 1012 0.0 0
Влада знову пішла на поступки “євробляхерам”: що обіцяють

Днями у Верховній Раді були зареєстровані законопроєкти, які покликані вирішити питання нерозмитнених машин в Україні. Документи пропонують особливі умови митного оформлення вживаних транспортних засобів на іноземній реєстрації.

Як повідомили у прес-службі ФАУ, законопроєкти №4643-д та №4644-д від 25.01.2021 – це намагання в четвертий раз змусити користувачів автомобілів на іноземній реєстрації провести їх митне оформлення і звільнити їх від сплати штрафів за порушення митних правил.

“У випадку прийняття законопроєктів пів року (а саме такий термін митного оформлення “євроблях”) ввозити нові легкові автомобілі буде економічно не вигідно, – для чого сплачувати мито, акцизний податок та ПДВ, якщо можна сплатити символічну суму при ввезенні автомобіля, що був у користуванні”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що такі законодавчі ініціативи можуть спричинити обурення в суспільстві, адже власники “євроблях”, які повірили державі та провели митне оформлення у пільговий період (листопад 2018  – березень 2019) будуть вважати себе ошуканими через значно менші суми податків, які сплатять  такі ж користувачі автомобілів на іноземній реєстрації.

“Ймовірно, тільки при запровадженні санкцій за недотримання норм чинного законодавства можна врегулювати ситуацію із вживаними європейськими авто  на українських дорогах”, – підсумували в прес-службі ФАУ.

 


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: