Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Март » 9 » 10:59

Як в Україні дурять покупців євроблях: нові схеми обману

09 Марта 2021 1546 0.0 0
Як в Україні дурять покупців євроблях: нові схеми обману

Верховна Рада підтримала два законопроекти, що пропонують дати можливість разового розмитнення авто на іноземній реєстрації за умовні 1000 євро. Одразу після цього активізувалися шахраї, які намагаються нажитися на покупцях “євроблях”.

Законопроект №4643-д з поправками до Податкового кодексу, передбачає нову формулу для розмитнення автомобілів на іноземних номерах, ввезених до 1 січня 2021 року. Але якщо автомобіль завезли в Україну вже в цьому році, тоді доведеться платити більше – це може бути і 5 тисяч доларів і 10. Аферисти пропонують оформити ввезення заднім числом, щоб заплатити за розмитнення менше.

“Люди бачать солодку пропозицію, замовляють машину, вона приїжджає в Україну. Дилер обіцяє, що, мовляв, у нього є виходи на брокерів, МРЕВ, він все “вирішить”, що авто занесуть до митної бази заднім числом. Але насправді то , що вони пропонують, втілити в життя неможливо, а послуга коштує від 100 до 1000 доларів. Розрахунок на те, що потенційні покупці не зможуть перевірити, чи реально дані внесені заднім числом”, – пояснив юрист ГО “Авто Євро Сила” Іван Козачук.

Крім цього, шахраї підробляють документи. Одна з умов недорогого розмитнення в тому, що автомобіль має бути знятий з обліку в країні, де він був зареєстрований. Але зняти з реєстрації автомобіль може обмежене число українських власників транспортних засобів. Тут “на допомогу” приходять ділки, які продають підроблені документи нібито про зняття з обліку автомобіля, а також про купівлю-продаж.

Ще одна схема заробітку на машинах з Європи – це отримати завдаток і, набравши певну суму, зникнути.

“Щодня до нас звертаються українці з проблемою: мовляв, дали передоплату під пригін автомобіля з Європи, нічого не отримали, а людина зникла. Сьогодні ця афера дуже популярна. Адже спочатку з клієнта пригонщик бере передоплату в 300 доларів, а потім ще 1000 доларів, щоб перевезти авто з-за кордону, і з грошима зникає “, – розповів Іван Козачук.


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: