Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Ноябрь » 25 » 10:50

Відкриття тролейбусної лінії на Мальованку перенесли на наступний рік

25 Ноября 2021 1051 0.0 0
Відкриття тролейбусної лінії на Мальованку перенесли на наступний рік

У Житомирі відкриття нової тролейбусної лінії на Мальованку перенесли на весну 2022 року. Відповідно до проєкту, завершити будівництво мали в грудні 2021 року, проте через проблеми з фінансуванням роботи призупинили.

Очільник міського управління транспорту і зв'язку Костянтин Підпокровний в коментарі suspilne.media повідомив, що у Європейському банку реконструкції та розвитку затримують фінансування проєкту через протести жителів мікрорайону.
 

"Були деякі зволікання через невдоволення людей в середині серпня, – каже Костянтин Підпокровний. – Тоді майже місяць був простій. Після того була перевірка міської Державної архітектурно-будівельно інспекції, і роботи теж відтермінувалися. Тому така ситуація".


Підпокровний розповів, що будівельні роботи тролейбусної лінії на Мальованку розділили на два етапи.
 

"Завершені роботи першого етапу з прокладання підземних інженерних мереж, реконструкції підстанції та облаштування опорної частини, – каже Костянтин Підпокровний. – Залишився останній етап, а це безпосередньо: контактна мережа, навісна і облаштування всіх спецчастин. Є ще частина, яка в рамках цього проєкту має бути реалізована в місті: це розворотне кільце на кінцевій зупинці на вулиці Героїв Пожежних, облаштування диспетчерського пункту та світлофорного об'єкту. Це має зробити безпосередньо міська рада".


Місяць тому будівельні роботи на об'єкті призупинили.
 

"Зараз чекаємо оплату від Європейського банку реконструкції та розвитку за ті роботи, які вже зроблені. Якщо найближчим часом ця оплата надійде, роботи будуть відновлені", – каже начальник міського управління транспорту.
 

 

Передісторія

Нову тролейбусну лінію побудують за грантові кошти Європейського банку реконструкції та розвитку. 

Згідно з розробленою схемою руху, тролейбуси на Мальованку курсуватимуть від центру міста по існуючій лінії по вулиці Леха Качинського, Чуднівській та по новій лінії на вулиці Героїв Пожежних.

У червні почали активну фазу будівництва тролейбусної лінії.

Через протести мешканців вулиці Героїв Пожежних будівництво лінії тимчасово призупинили.


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: