Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Ноябрь » 16 » 19:51

Найстаріший діючий тролейбус України досі возить житомирян, — ВІДЕО

16 Ноября 2021 1311 0.0 0
Найстаріший діючий тролейбус України досі возить житомирян, — ВІДЕО

Найстаріший тролейбус в Україні, який досі возить пасажирів — «ЗІУ-682В" 1977 року випуску. Пробіг – більше мільйона кілометрів. Старший майстер Житомирського трамвайно тролейбусного управління Віталій Коваленко працює тут 44 роки: пам’ятає, як одного дня його новеньким привезли до ТТУ.

 

«Він новенький був, біло-червоний первоначально. Зараз ми перейшли знову на цей регіональний колір. Деякий час він у нас не їзд ив. Потім його реставрували. І зараз він вірою і правдою служить нам. За цей час помінялось багато водіїв. Помінялись водії, але траплялись і люди з хорошими звичками – обслуговували, підтримували в надійному стані. Тому він так довго у нас і протримався», — розповів старший майстер Житомирського ТТУ Віталій Коваленко.

Незважаючи на кілька ремонтів – капітальних і середніх – більша частина запчастин тролейбуса ще із 1977 року. Зокрема, це ходова частина, кузов, рама, задній і передній мости. Водії зазначають: «рогатий» ще ніколи не підводив та може прослужити і не один рік.

На пенсію раритетний тролейбус із бортовим номером 2209 відправляти поки не збираються. Зараз він продовжує працювати на четвертому маршруті.

Джерело: sk1.tv


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: