Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Декабрь » 28 » 19:25

Від сьогодні в Україні почали видавати водійські посвідчення зі спеціальною поміткою

28 Декабря 2021 1288 0.0 0
Від сьогодні в Україні почали видавати водійські посвідчення зі спеціальною поміткою

На території України офіційно почали видавати водійські посвідчення нового зразка. Нові документи обмежують права певних водіїв

Про це повідомляє Головного сервісний центр МВС.

Уточняється, що для майбутніх водіїв почали діяти більш жорсткі правила. З 28 грудня 2021 року в Україні почали видавати водійські посвідчення, які обмежують права деяких автомобілістів. Відтепер українці, які навчалися керувати автомобілем з автоматичною коробкою передач, не матимуть права сідати за кермо машин з «механікою». Відповідну позначку міститимуть всі водійські посвідчення.

«З 28 грудня у посвідченнях водія буде відмітка про складання практичного іспиту на авто з автоматичною коробкою передач у вигляді коду «78». З ним водії зможуть керувати авто лише з автоматичною коробкою передач, а за її відсутності – з будь-якою», – йдеться у повідомлені.

Також зазначається, що дане нововведення у відомстві пояснюють європейською практикою. Проте спеціальні позначки для «автоматників» – це далеко не єдине нововведення, яке чекає на українських водіїв, як майбутніх, так і теперішніх.

Нагадаємо, що жит­тя у ча­си пан­де­мії ви­ма­гає від нас ще біль­шої мо­біль­нос­ті. Сер­вісні цен­три МВС по­ду­ма­ли про кож­но­го. То­му згідно зі змі­на­ми, що вніс Ка­бі­нет мі­ніс­трів Ук­ра­їни до де­яких пос­та­нов, ук­ра­їн­ці мо­жуть за­мо­ви­ти пос­відчен­ня во­дія через Елек­трон­ний ка­бі­нет во­дія з ви­ко­рис­танням за­со­бів пош­то­во­го зв’яз­ку.


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: