Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Апрель » 4 » 15:52

Права по-новому: в Україні змінили посвідчення водія

04 Апреля 2021 2266 0.0 0
Права по-новому: в Україні змінили посвідчення водія

В Україні видали перший оновлений пластиковий бланк посвідчення водія. Відповідні бланки затвердив Кабмін у вересні 2020 року.

Про це повідомляють у Головному сервісному центрі МВС, передає AMPERCAR.com.

«У Київській області вперше видали оновлений пластиковий бланк посвідчення водія під час його обміну. Ця інновація поступово завітає і до інших регіонів. Варто дочекатися закінчення ще старих зразків бланків», — йдеться в повідомленні.

Видача нових бланків документів водія «наблизить Україну до європейського наслідування», вважають в МВС.

Новий бланк повністю адаптований до міжнародних вимог: тримовний (українською, англійською, частина — французькою мовами), чинний на території всієї Європи та в багатьох країнах світу. Також на посвідченні – група крові (резус-фактор) водія. Це дозволяє лікарям оперативно надавати першу медичну допомогу потерпілим у разі ДТП. Крім того, будуть вказані дані згоди або незгоди на посмертне донорство. Уся інформація вноситиметься до посвідчення водія лише за письмовою згодою власника.

На пластиковій картці свідоцтва про реєстрацію — безконтактний електронний чіп. Це у майбутньому дозволить поліції та прикордонникам зчитувати усю інформацію про авто.


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: