Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Июнь » 3 » 18:46

На трасі поблизу Житомира запрацювала ще одна розумна система зважування вантажівок. ВІДЕО

03 Июня 2021 1452 0.0 0
На трасі поблизу Житомира запрацювала ще одна розумна система зважування вантажівок. ВІДЕО

На трасі М-21 «Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський» поблизу села Сінгури з квітня 2021 року працює комплекс автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion («Зважування у русі»). Про це інформує Житомир.info

«Розумна» система зважування потрібна, щоб запобігти перевантаженню доріг та автоматично виявляти порушників. Систему змонтувало ТОВ «ІНТЕГРАЛ СІСТЕМС» минулого року.

«Система контролює такі параметри, як температура повітря, температура асфальту, також вантажність усього грузового автопотяга, також зважує на вісь, також загальна вага. Робить фронтальні об'ємні виміри цього транспорту, окрім того, вона фіксує швидкість і розпізнає номерні знаки. Система працює від 5 км до 140 км в автоматичному режимі. Інформація, яку вона збирає, передається на сервер автодору», – розповідає технічний директор ТОВ «ІНТЕГРАЛ СІСТЕМС» Михайло Пшець.

Вартість такого комплексу – приблизно 26 млн грн, враховуючи усі роботи.

В Житомирській області таких комплексів для вимірювання маси транспорту два, їхня кількість має збільшитися.

«Ще в області є один ваговий комплекс на автомобільній дорозі Київ – Чоп, який побудований був державним підприємством «Інфопроект», але зараз він ще проходить сертифікацію й буде запущений у роботу. До кінця року плануємо збудувати ще два вагових комплекси. Один з них буде на дорозі М-21 за смт Черняхів у сторону кордону. Ще один ваговий комплекс буде побудовано на автомобільній дорозі Київ – Чоп в сторону Києва», – каже заступник начальника Служби автодоріг в Житомирській області Іван Прокопів.

Зараз ця система лише фіксує інформацію, штрафувати за перевищення габаритно-вагових норм зможуть після того, як Верховна рада прийме законопроєкт №3742. (закон за основу та в цілому був прийняти на засіданні Верховної ради 3 червня 2021 року - ред.)

«На даний момент закон, який передбачає штрафні санкції, пройшов перше читання у Верховній раді. Як тільки він пройде друге читання, тоді відповідно дана система буде узаконена, і вже будуть надсилатися штрафи. Сьогодні вона фіксує, але штрафи не надходять», – пояснює Іван Прокопів.

Також у Службі автомобільних доріг нагадали, що на початку літнього сезону вводяться обмеження руху вантажівок у денну пору.

«З 1 червня в Україні введено обмеження для фур. При температурі + 28 градусів фурам заборонено рухатися автомобільними дорогами повністю до зниження температури або коли температура буде нижча за +28», – додає Іван Прокопів.

Обмеження стосуються транспортних засобів фактичною масою понад 24 тонни і навантаженням на вісь більш ніж 7 тонн

Фото, изображения:
На трасі поблизу Житомира запрацювала ще одна розумна система зважування вантажівок. ВІДЕО Изображение 2
На трасі поблизу Житомира запрацювала ще одна розумна система зважування вантажівок. ВІДЕО Фото 3
На трасі поблизу Житомира запрацювала ще одна розумна система зважування вантажівок. ВІДЕО Изображение 4
На трасі поблизу Житомира запрацювала ще одна розумна система зважування вантажівок. ВІДЕО Фото 5
На трасі поблизу Житомира запрацювала ще одна розумна система зважування вантажівок. ВІДЕО Фото 6
На трасі поблизу Житомира запрацювала ще одна розумна система зважування вантажівок. ВІДЕО Фото 1

Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: