Авто ЖЖ » Новости » 2021 » Декабрь » 7 » 12:30

Інспектори з паркування почали проводити ранкові рейди біля житомирських шкіл. ВІДЕО

07 Декабря 2021 1066 0.0 0
Інспектори з паркування почали проводити ранкові рейди біля житомирських шкіл. ВІДЕО

З восьмої години ранку 7 грудня по вулиці Великій Бердичівській, біля школи №33, інспектори з паркування проводили рейд. Про це інформує Житомир.nfo

«Тут великий потік транспорту, дві смуги в обидві сторони. Багато приїжджають до школи і перекривають своїм транспортом одну смугу, громадський транспорт вимушений виїжджати на другу смугу, створюються перешкоди. Якщо зупиниться дві-три машини на три хвилини – це так само на дві-три хвилини може зміститися час на маршрутах громадського транспорту», – пояснює інспектор з паркування Олександр Гончарук.

Батькам, які висаджували дітей там, де діє знак «зупинка заборонена», інспектор пояснював правила та видавав інформаційні буклети. За 15 хвилин рейду виявили понад 10 таких водіїв. А якщо батьки залишили авто та пішли до школи з дитиною, водію виписували штраф – такий випадок був лише один.

«Позиція така: довести до громадян, щоб вони не порушували правила дорожнього руху. Якщо водій на місці, тоді ми роз'яснюємо йому, даємо буклет і просимо припаркуватися на дозволеному місці, якщо водія на місці немає – таке порушення фіксується, воно не вибіркове, фіксуються всі автомобілі», – каже інспектор з паркування.

Втім, не всі батьки погодилися з тим, що біля школи не можна зупинятися і за це варто виписувати штраф.

«У нас є дуже багато чого познімати. Школа, діти, а припаркуватися немає де, ремонтні роботи ведуться. Багато є питань, не лише за це», – каже мама школяра.

«Чому ми маємо страждати? Ви виписуєте нам ці штрафи за п'ять хвилин висадки. Навіть не п'ять, а три, бо батьків не пускають. Я знаю знак, так він забороняє зупинки, але якщо п'ять хвилин – можливо, комусь стало погано чи вимушена висадка, – де написано (в законі)? На якій законній підставі ви штрафуєте? Ваш робочий день починається з 9 години. Це зловмисники? А ви не бачите зловмисників, які стоять під радою, під знаком, з крутими номерами, а це зловмисники. Ні, ви не фіксуєте. Особисто я була, коли ви Mercedes не оштрафували, а «Жигуль» зняли на камеру», – каже мама школяра.

Начальник муніципальної інспекції зазначив, що наразі інспектори проводять позапланові рейди, які можуть проходити не лише у визнаний робочий час.

«Ми працюємо спільно з Інформаційним центром міста (КП «Міський інформаційний центр», – ред.). Ми проводимо аналіз після обіду, ввечері, де у нас більше заторів у місті, і відпрацьовуємо головні моменти. Основні – це школи вранці, садочки, поліклініки, далі йде планова робота», – говорить начальник муніципальної інспекції Житомирської міської ради Віктор Клименко.

Також він додав, що з початку роботи інспекторів з паркування був лише один випадок, коли суд визнав, що інспектор не правильно зафіксував порушення.

«Статистика свідчить: за винесених 10 тисяч повідомлень, був лише один виграний громадянином суд. Рішення було винесено на користь громадянина про те, що інспектор не правильно зафіксував», – сказав начальник муніципальної інспекції Житомирської міської ради Віктор Клименко.

За паркування у невідповідному місті порушник має сплатити 340 грн, якщо штраф оплачується протягом кількох днів, то це 50 % від суми.

Фото, изображения:
Інспектори з паркування почали проводити ранкові рейди біля житомирських шкіл. ВІДЕО Изображение 2
Інспектори з паркування почали проводити ранкові рейди біля житомирських шкіл. ВІДЕО Фото 3
Інспектори з паркування почали проводити ранкові рейди біля житомирських шкіл. ВІДЕО Изображение 4
Інспектори з паркування почали проводити ранкові рейди біля житомирських шкіл. ВІДЕО Фото 5
Інспектори з паркування почали проводити ранкові рейди біля житомирських шкіл. ВІДЕО Фото 6
Інспектори з паркування почали проводити ранкові рейди біля житомирських шкіл. ВІДЕО Фото 1

Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: