Авто ЖЖ » Новости » 2022 » Январь » 13 » 15:33

Де кращі умови, щоб здати автомобільний каталізатор та що необхідно знати?

13 Января 2022 748 5.0 0
Де кращі умови, щоб здати автомобільний каталізатор та що необхідно знати?

Така деталь автомобіля, як каталітичний нейтралізатор, коли виходить з ладу, вже не піддається відновленню. Єдиний правильний вибір, якщо на руках залишився б/в конвертер — це здати його в скупку.

Купівлею непридатних для роботи автомобільних конвертерів займаються спеціальні компанії, які потім віддають деталь для подальшого перероблення. Продаж каталізаторів на сайті АвтокаталістМаркет — це швидко та вигідно. Тут створені всі умови, щоб продавець отримав максимально можливу суму за б/в деталь, оскільки оцінка проводиться грамотно та прозоро.

Як проводиться процедура оцінки?

Викуп каталізатора здійснюється за правилами, які не можна порушувати. Наприклад оцінювання «на око» має насторожити покупця, як і пропозиція фіксованої суми при здачі.

Професійні компанії проводять діагностику уживаних та тих конвертерів, що вичерпали свій ресурс. Звичайному автомобілісту складно зрозуміти, скільки може коштувати б/в деталь. До того ж уже не придатний для роботи конвертер, несе реальну загрозу здоров'ю, оскільки є джерелом виділення токсичних речовин у навколишнє середовище.

Якщо не позбутися нейтралізатора і залишити його в гаражі або викинути як побутове сміття, це завдасть шкоди екології. Токсичні речовини, потрапляючи у повітря та ґрунт, стають джерелом забруднення навколишнього середовища та підземних вод.

Здаючи в скупку конвертер, людина не тільки береже природу, а й отримує фінансову винагороду за деталь, яку вже не можна використовувати за призначенням.

Особливість послуг скуповування конвертерів:

  • Спеціаліст компанії проконсультує з усіх питань, що стосуються купівлі неробочої деталі. 
  • Якщо записатись на консультацію заздалегідь, не доведеться чекати.
  • Співробітники виконують діагностику, використовуючи професійне обладнання.
  • Оцінювання відбувається у присутності клієнта.
  • Можна отримати докладне пояснення, чому каталізатор має ту чи іншу вартість.

За якими параметрами оцінюється неробочий конвертер?

Стан каталізатора, як і його початкові параметри, що закладені виробником, грають велику роль у процесі оцінки.

Спочатку в конвертері, коли він ще новий, є певна кількість дорогоцінних металів, які в процесі експлуатації випаровуються. Чим більше зношена деталь, тим меншу кількість цінних металів вона містить.

Параметри за якими проводиться оцінка конвертерів:

  • На першому місці (найдорожчі) нейтралізатори німецького виробництва, преміум-клас, Євро 5. Їхній склад містить платину, родій, паладій.
  • На другому місці конвертери з Азії, це корейські та японські виробники. В компанії Тойота встановлюють нейтралізатори не гірші за якістю, ніж у Німеччині.
  • На третьому місці — деталі американського автопрому. Часто до скупки приносять деталі Форд, які також мають достатню кількість дорогоцінних металів у складі.
  • На четвертому місці (це середня цінова категорія) знаходяться Сітроени та Шкоди, дітища французького та чеського автопромів.
  • На п'ятому місці Лади Калини та Ниви.
  • На ціну впливає матеріал: каталізатор може бути залізним або керамічним. 

Відсоток зношеності деталі також важливий і враховується при оцінюванні. З цієї причини немає потреби чекати, поки конвертер «розсиплеться», краще, поки він ще в нормальному стані, віднести його в скупку.

Орієнтуючись у визначальних моментах, які впливають на ціну, можна зрозуміти, яку вартість запропонують за конвертер, що вийшов з ладу.


Комментариев: 0
Пожалуйста, залогиньтесь для добавления комментария.
[ Регистрация | Вход ]

Новости по теме: